468x60

adikla kawan abang

Thursday, October 31, 2013
lama mama xupdate kisah anak2.abang wathieq alhamdulillah baru je melangkah masuk 4 tahun 19 oktober baru2 ni..adik washfa insyaAllah bulan depan 26 november genabla 2 tahun...alhamdulillah anak2 dah besar dah terasa selesa sikit... cumanya abang sukaa menyakat adik + adik pun 2 x 5 dengan abang sama2 cari pasal. tapi abang wathieq ada ciri2 abang yg mama nampak antaranya...
- kalau minta tolong buka kasut adik dia akur...tp adik kadang2 cari pasal xmo abang tolong nak mama jugak
- tolong kemas kasut semua masuk almari kasut...walaupun kadang2 merungut "kenapa abang je kene buat" ..mama pun jawab sebab abang pandai kemas kasut...dia pun sengih2 laaaa...
- kalau minta tolong kemas toy yang besepah satu rumah dia buat jugak sikit2 lama2 abis jugak kemas tp adik...yaaa ini jawapannya "tak nak tak nak suruh abang laa"...haiii la adikk
- sangat la rajin tolong mama kat dapur basuh pinggan nk potong sayur, tolong blander la tolong mixed bahan2 kek dan sampai satu tahap mama plakk yg stress dan berasappp je..tp doa dlm hati ya Allah berilah ku kesabaran...huh!!
- n banyak lagi nnti mama senaraikan...kalau mama rajin...

cari mood melakarr disini... kisah2 adik washfa kene update selalu...

~~alhamdulillah moga lembutkan hati anak2 ku membesar dan kuatkan semangatnya meniti hari2 mendatang...aminn

mama become nurse

Wednesday, August 21, 2013
wahai anak dikau la harta dunia akhiratku. segala yang terjadi dugaan ini merupakan pengubat daripada kekilafan ibu bapamu. Allah maha mengasihi hambanya supaya belajar erti sabar dlm setiap dugaan yang diterima.

mood : abang wathieq asthma bad attack adik washfa pun batuk selesama biasa. mama tanpa dijangka sakit kepala melampau + perlu menjadi nurse kepada anak2 every 4hrs gas tanpa gagal. kepala dah weng weng dah ni.
schedule + ubat2 + gas every 4hrs
**adakah semua ini boleh dijangka??ujian dariNYA tiada siapa dpt mengetahuinya. Alhamdulillah yg Maha Esa berikan ku ujian agar lebih berhati-hati dlm membesarkn amanahnya ini.

sukan jabatan 2013 ~ lamanya tak bersukan

Tuesday, June 25, 2013
johan keseluruhan tp kongsi mata sama with rumah hijau


mengenang nostalgia jaguh kampung kononnye, yer mama mmg fav bola jaring walaupun takla sampai wakil negara...position apa..erm apa2 jer...klu ditempatklan kat mana2 pun ok je as long bola jaring...tp aritu mama main GA...

dan 22 jun baru2 ni mama wakil rumah biru bersama team2 yang best walaupun team member kami banyak yang ada hal peribadi masing2 so kita hormat dan kita enjoy the games ok. dan hasilnya...


player netball rumah biru

biru vs merah

muka kejut

bola tampar takde pic tp yg best tak sangka masing2 focus n maintain control ball, ermm walaupun kami tak penah training bersama...ni medal nya

johan bola jaring & johan bola tampar

ni medal kami + johan ping pong (simpanan jerr) ~dapt jugak kan
apa lg yang bawa pulang??
- kuku ibu jari kaki dah biru + nk tercabut kot ~~ngeriii+sakittt wooo ~ bahana tak potong kuku
- medal yang best buat kenangan + happy
- paling best kenal dan jd rapat satu jabatan walaupun sebelum ni senyum2 jer.. :D thanks olss blue mmg the best....moto: "kita rembat semuaa"

~creadit pic dr FB player rumah biru....maaf yer curi pic

abang wathieq kene attack again

Friday, May 10, 2013
hari ni abg wathieq tepaksa mama pi office ada keje yg mama perlu sattlekan. seawal 6am++ dah bepecut ke klinik ajwa sek 7 ambik nab...klinik ni dah operate 24h...nyaris dekat jerr..oh anakku symptom athma since 5months lg. walaupun umur dah menjakau 3 tahun setengah mama yakin takkan bawa sampai besar...doa sentiasa betalu-talu.

watieq dgn muka selamba jerit dlm lif office mama "ohhh gelapnyee" satu lif gelakkan dia...mama pun buat2 cool je jawab "mmg la gelap abang rendah tenggelam lif ni padat macam sadin"..hohoho

mama tak ingat mama tido ke tak mlm (wengg pening lalat dah ni) td dengan abg wathieq merungut sakit dada sakit dada...adik dah lelap alhamdulillah...lepas dapat gas menyudut..haaaa aktif la balik anak bujang ni....alhamdulillah tanda2 awak sihat...n tqsm uncle sakhi n unty norly bg bungkusan ni...

dari uncle sakhi


dari untie norly

haaaa bestkan...mama leh tumpang sekaki yer abang wathieq...zzzzZZZZZzzzzzzzzz pening dah ...mama doakan moga takmo dah kene attact lg yer boleh main ngan adik washfa...


ponn ponnn cepat adik jalan

lama tak layan lagu

Friday, April 26, 2013
Sajer tempek lirik lagu kat sini macam menarik pulak. sorry tak ingat amik source dari mana tah...

Lirik Lagu Kehilangan – Firman

Ku coba ungkap tabir ini
Kisah antara kau dan aku
Terpisahkan oleh ruang dan waktu
Menyudutkanmu meninggalkanku

Ku merasa tlah kehilangan
Cintamu yang tlah lama hilang
Kau pergi jauh karena salahku
Yang tak pernah menganggap kamu ada

Asmara memisahkan kita
Mengingatkanku pada dirimu
Gelora mengingatkanku
Bahwa cintamu tlah merasuk jantungku

Sejujurnya ku tak bisa
Hidup tanpa ada kamu aku gila
Seandainya kamu bisa
Mengulang kembali lagi cinta kita

Takkan ku sia-siakan kamu lagi

Asmara memisahkan kita
Mengingatkanku pada dirimu
Gelora mengingatkanku
Bahwa cintamu tlah merasuk jantungku

Sejujurnya ku tak bisa
Hidup tanpa ada kamu aku gila
Seandainya kamu bisa
Mengulang kembali lagi cinta kita

Sejujurnya ku tak bisa
Hidup tanpa ada kamu aku gila

Takkan ku sia-siakan kamu lagi. (2x)


~satu pagi lagu ni duk mesiul2 dicorong radio abahizz tetiba kata "lagu ni tuk ayang" bila hayati lirik betul2 macam sedih plak..terrasa ala2 becinta plak....erm bercinta selepas nikah sesuatu yang terlalu indah untuk diungkapkan...so carila cinta yang DIA redhai in sya Allah rasa ketenangannye.

mari kita mengundi P97 N15

Monday, April 22, 2013
overview skit org duk PRU13 ni orang duk bz mengempen kan tarikh buang undi 5 Mei 2013 Ahad ni so mama nnti akan undi parlimen selayang dun templer..jom review skit sapa calon2 nye...

Parlimen P97 Selayang
Calon BN: Donald Lim Siang Chai


  vs

Calon PR/PKR: William Leong


Dewan Undangan Negeri (DUN) - N.15 TAMAN TEMPLER
PR/PAS : Zaidy Abdul Talib

vs

BN : Subahan Kamal


~so sapa2 yang mengundi dun dan parlimen yang sama ni la calon2nya...terpulang la pada kita kan tuk memilih...tu hak kita...anda kenal pemimpin anda?? apa pembaharuan dan apa yang mereka penah bantu sebagai pemimpin kita? perlu bagi peluang? ke masa nk mengundi je baru nk tonjol diri? erm terpulang  parti mana pun mereka... 

adakah mama antara penggundi atas pagar?? ermmm tidak jugak kot..menilai ikut hati pemerhatian dan pembacaan dan cara mereka ni memimpin. kadang2 rimas cara2 mereka yang terlalau taksub dgn pemimpin sendiri dan cara mereka berkempen...tp itulah warna hidup sampai masa hanya pada DIA menghitung segalanya....

mari check lokasi membuang undi ada disini : http://daftarj.spr.gov.my/

lakasi mama mengundi...

so ni kali kedua mama mengundi errr undi itu rahsia...tp sekarang tak rahsia kot semua dah menonjol dah ala2 tau je pangkah parti mana.. betoi tak??kikiki

doa abang wathieq

Thursday, April 18, 2013
situasi mama sakit mulut (ulser) dan memuncungkan mulut...baring2 la sebelah abang wathieq

abang wathieq: kenapa mulut mama mcm tu sakit ker?

mama            : haah sakit tgok ni darah (merah2 ulser yang banyak)

abang wathieq: mama macam mana nak doa?

mama            : doa apa? ~adik kat sebelah main bedak tumpah pulak~~
mama            : astagfirullahalazimm...adikkkk buat apa nih...

abang wathieq: ok mama dengar abang doa... dengan nada kuat "astagfirullahalazimmm baik la mulut mama sakit jangan darah lagi..aminnn"

mama             : errrkkk abang bukan mcam tu kalau berdoa kata mcm ni "Ya Allah baikkan mulut mama..bla...bla bla"...

~abang wathieq ni cepat malu sikit kalau tegur salah tp takpa abang walaupun salah mama terharu rasanya rupanye dia duk tanye mcm mana nk doakan untuk mama...doa seorang anak...touching sungguhh abang wathieq dah pandai fikit nk doakan mama...adik dgn muka tak besalah terus main bedak...

abang wathieq sebelum ada adik
mama doakan moga abang boleh jaga adik2 nanti yer...jaga mama abah...moga jadi anak berjaya akhirat dan didunia juga...aminnn

weeding pak ngah edy

Monday, April 1, 2013
31.3.13...alhamdulillah pak ngah @ adik kepada abah izz selamat di ijab kabulkan, tahniah buat pak ngah dan mak ngah baru...moga bahagia hingga akhir hayat dan dipermudahkan dalam menjalani kehidupan alam rumah tangga.

alhamdululillah suami dan isteri

 majlis sebelah pengantin perempuan...haa abang wathieq jadi salah seorang pengiring dan masa pakai baju ok jerr (baju pakngah sponser...tqqq pakngah) , TETAPI kalau takde pakcik apit ngan maksu teman bawa bungga mangga sekali confirm abang wathieq takmo...
abang wathieq melangkah bawa penantin
abang wathieq dah ketepi ikut pakcik ngan maksue tak masuk dewan sbb bunga magga separuh jalan. 

pengantin


adik washfa moody the whole day....aduhh napa dikk..
adik jangan moody penat mama
dah adik jom balikk..next week umah embah dengan atuk jgn meragam lg yerr kawan dengan abang.
alhamdulillah....semua dah selesai so next week insyaAllah belah embah ngan atuk izz pulak...

develope iphone5 apps??

Thursday, March 21, 2013
ni la kursus mama sertai interesting,  enjoy, n luv it. walaupun hanya 3 hari pendedehan yg diberikan mmg memberi impakk... coding?? lama dah tinggal kna asahh balik la yg dah tumpul bak belakang parang...huhu nak cita panjang mmg byak la so layan je pic nihh... ;D

day 1
ada beberapa apps yg dpt buat appear dlm simulation iphone 5
day 2

ada penambahan apps
day 3

more more and more apps develop
apps apa nih?? :D
alhamdulillah berjaya ada yg dengan bantuan teman2 sekursus ada yg xdpt buat sbb output tak nampak dekat simulation jer kene test kat original device.

~tq pd opah dan wa @ wan sbb jaga anak2 mama sepanjang kursus sebab pengasuh cuti hantar anak masuk asrama...walaupun tau opah letih jaga ramai cucu2 lain....

macaroni bakar

Tuesday, March 19, 2013
inila cara macaroni bakar resepi terbit sendiri buat semalam untuk family yg kurang dan tak makan pedas + for my kidos yg sedang membesar dan tak suka pedas. simple dan campak2 jer...

Bahan-bahannya
bawang besar 2 biji -potong dadu
hot dog - 5 "biji" potong kecil2
carrot - separuh potong panjang2 camtu ~ atlease ada sayur jugak
sos spaghetti kimball- setengah botol
sedikit garam secukup rasa
capsicum - tak jadi letak sbb budak kecik tu tak suka takut mengganggu rasa.

Cream sos
2 pack mushroom soup campbell - ready made bancuh dgn air panas jer

Toping
Cheesedel -2 keping
Mayonis- draw jer atas macaroni sebelum masuk oven.

Cara
1. Rebus hotdog, rebus macoroni juga. Siap tapis dan ketepikan.
2. Tumis bawang yg potong dadu naik je bau masuk kan sos spaghetti, hotdog dan garam. Bila dah pecah minyak camtu masuk spegeti dan kacau sehingga sebati dan masak & siap.

panas oven, masukkan dlm loyang , masukkan spegetti yg siap masak td separuh, then masukkan cream sos yg telah bancuh separuh dan ulang langkah sampai habis. Hias dengan toping mengikut kretiviti masuk oven bakar 10min....siapppp!!! tadaa ......simple dan version nak cepat besilat kat dapur sebab nnti adik ngamuk lambat pulak makan malam...

selepas bakar

sattle ~ dinner after 30 min bersama en hubs dan anak2
moga dimurahkan rezeki mu ya Allah....alhamdulillah walaupun tak sehebat master chef tp air tangan mama ini dpt membesarkan anak yg soleh dan solehah dan suami yg  beriman in sya Allah...aminnn