468x60

:: dalam haTi aDa Taman ::

Thursday, May 27, 2010
yeeeaazaaa...agak menarik tis week byak benda hapy yg berlaku. dek kerana dah selalu sangat bejalan every lunch hour wahh we ols se opismate panas punggung kalau tak keluar. ~bleh tak gtu...hihi...oleh kerana konvo tengah rancak dilaksanakan kat menara saas ni pun tak serik jugak nk keluar. memula plan nk pi gosok rambut tp cam ala2 tak sempat sbb take around 3 hours so cam kira balik terus pulak, so kerana taknak hampakan hati kami2 nih so pi la Ariani n jekel. before penah cakap kat abah.
mama: ayang takkan pi jekel menci sebab penah kene tipu price masa bli baju tuk hantaran dulu.
abah: ye la tu...leh caya ker??

so resultnye....jeng jeng jeng...perempuan kan...nafsu byak so tesasar gak ke Jakel nih....hoho...tp alkisahnya tesangkut kat Ariani buy 1 free 1....erm tgok cam menarik so after cuci mata k.zah, hud ngan sue terus pi Jakel maka tersangkutla ngan Eza kat Ariani ni. Masing2 senyum2 cam ala2 nk bli gak...so i buat2 tye.

i: eza nk bli ker?
Eza: fisya?
i: macam...nak jer...macam je la...
Eza: ok la kita bli kongsi 2 orang.
i: haaa ok gak tu....

wakakakaka...akhirnya kami tejebak. so balik membawa pulang paper bag Ariani sorang satu walaupun bli tak mahal mana+godaaan bersama Eza mmg menjadi.

hud: fisya kalau ngan eza mesti menjadi je budak dua orang ni.
fisya: hahahaha...ye ker.
k.zah & sue: diorg ni mmg menjadi jer.

balik rumah abah ajak pi JJ. sbb tudung Ariani itu ada dlm kete mama so pakai tudaung lain dulu dlm kete abah baru tukar tudung. sambil pakai tudung2 tu tunjuk kat abah.

mama: ayang rasa nk pin la tudung ni keatas.
abah: napa pulak.
mama: angkat tudung sambil2 tunjuk "brand" naik atas.
abah: abang ingat abag je poyo...upanya bini abang lagi poyoo...
mama: hahahahaha...no comen....

tujuan utama bli iron board yg dah patah. tp dapatla spek mata itam SASA satu...baju 2 pasang...sambil pakai tudung baru...hihihi...tq B...luv u...hihi..

nota sangkut ~ pic nnti upload... ;D

:: headache ::

Thursday, May 20, 2010
lately mama macam kerap sakit kepala...minggu ni nk kata every day sakit yg melampau....sakit area belakang kepala. apa tanda2nye...erm....nk kata byak fikir errr byak jugakla...biasala kan hari esok adalah sesuatu yg baru untuk difikirkan dan diselesaikan...dulu masa standard 4 tak silap penah sakit kepala yg kerap so doc decide supaya kene pakai spec mata sbb rabun jauh mata kanan power byak skit..tp lupa dah berapa tah...then biasala la masa tu semua sekolah lg kakak abang so ayah pun bli spec ala2 je la...

ala2 bingkai camni la tp takde la brand rayband nih...

sbbkan spec tak lawa so takmo pakai lgsung...hahahaha..sian ayah bli spec mahal2 rm100++ kira mahal jugak la masa tahun 1994...kecik2 pandai dah nk melawa konon...after tu ada jugak check2 mata tp alhamdulillah tak makin teruk....tp lately rasa macam dulu sakit yg kerap...stress??tension??erm...b4 ada teman hud pi buat spec baru dia ada jugak la bekenan bingkai situ lawaaa...hihi...so tgok la kot2 nk buat tuk protect mata yg sangat2 kerap mengedap pc ni+server+enviroment server room yg sungguh tak elok utk kesihatan...huh! so browse thru google skit pasal sakit kepala ni byak jugak info yg leh kongsi n buat reference mama for future...







from this picture byak information. thnkx google. ;D. hari tu abah bg buat spec tp byar sendiri... ~hohoho


reference-http://www.google.com.my/imglanding?q=headache&imgurl=http://www.healthsp.com/contact/treatment_files/headache.jpg&imgrefurl=http://www.healthsp.com/contact/treatment.html&usg=__YIOovAFLzF4_vd_1WLtLEHO659w=&h=412&w=275&sz=23&hl=en&um=1&itbs=1&tbnid=Yi-eFhxzvthfkM:&tbnh=125&tbnw=83&prev=/images%3Fq%3Dheadache%26um%3D1%26hl%3Den%26safe%3Dactive%26sa%3DN%26rlz%3D1T4RNWN_enMY237MY237%26tbs%3Disch:1&um=1&safe=active&sa=N&rlz=1T4RNWN_enMY237MY237&tbs=isch:1&start=4#tbnid=oxmLVlV1PfFByM&start=70

:: warded a.k.a admited ::

Monday, May 10, 2010
alhamdulillah anak mama makin membesar dgn sihat...semuanya menunjukkan kebesaranNya buat insan kerdil seperti kami...mama & abah happy sangat2 sbb wathieq dah makin bijak, macam2 idea baru dia terokai...ya Allah dikau lindungilah dan berilah kesihatan yang baik buat anakku moga dia dapat membesar dengan sihat...aminnn....khamis petang bermula wathieq tiba2 batuk...erm biasala kecik lg so mudahla dpt semua tu....takde sapa yg boleh dipersalahkan mugkin semua ni ujian. mama bg tau abah wathieq batukkan kebetulan malam ni mama kene keje cuz now our woking enviroment semakin critical so dipendekkan cerita mama keje mlm tu, so abah kata takpe la wathieq tinggal dengan abahla kat umah mama keje apa2 nnti kalau dia nagis ke abah dah tak leh pujuk so nnti abah bawak wathieq pi ofis mama...so ok la...nk jadi cerita tengah siap2 nk pi keje petang tu atuk wathieq datang nk buat keje sikit ngan abah so mama fikir sian pulak atuk ngan abah ada benda nk bincang so takpe la mama bawak la wathieq pi ofis lgpun dia tak meragam. so berbekalkan carier a.k.a car sit dlm 10minutes mama drive wathieq senyum2 duk sebelah tup2 tengok lg sekali dia dah lelap...lupa nk amik pic...hihi...tp mlm tu nmpak sikit2 wathieq macam tak selesa skit penafasan dia...mama bg msg kat abah...jgn lupa buat air untuk atuk td mama tak sempat nk bancuh sbb nk cepat then mama kata balik keje nnti kita pi clinic check wathieq just nk check incase ada apa. so selesai je keje mlm tu mama balik amk abah we ols terus pegi clinic yg ada open 24hours. so doc check "so jgn risau la sbb ni batuk then kahaq dia tak pandai nk keluarkan so i bg ubat cairkan kahaq, lg pun dia tak demam so jgn risau takde apa". alhamdulillah takde apa anak mama ni. esok pagi2 mama pi keje wathieq cam dedar skit masa nk anta tu so hari tu abah yg anta sbb mama telewat skit bagun so mama cakap petang ni mama balik awal la nk amik jaga dia cam tak sihat jer. kat ofis dah cam teringat2 kat sayang mama so abis je meeting satle keje smua mama terus balik amik wathieq. agak terkejut tengok wathieq cam pucat sikit tak larat, dia biasa aktif dan sangat hapy tp masa amik tu nmpak sangat lesu. mama terus call abah balik sekarang jugak, abah plan nk balik after solat jumaat tp mama paksa jugak balik sbb risau tgok keadaan wathieq....yaAllah lindungilah anakkku....air jernih dr mata ku mula menitis rasa tak sedap hati...abah balik je mama dah siap paking semua..abah tye nk pegi mana ni so mama dah takde idea abah pun blank n terus tuju hspital yg dekat ngan opah n wan wathieq. sampai je terus tolak masuk emergency...oxcygen, gas, injection, x-ray....n bla bla bla....keadaan nmpak merisaukan...tp wathieq masih tersenyum tengok mama n nurse n doc yg sedaya upaya cuba bg pernafasan dia stabil. alhamdulillah 30min after tu wathieq stabil so doc terus tolak wathieq n dia kene warded. takpe la mama tak kesah apa pun asalkan anak mama sihat seperti sediakala. 2hours sekali gas tuk cairkan kahaq...24hours oxcygen....6hours sekali antibiotik...ubat antivirus....n every shift doc akan dtg check.

  • day 1 - wathieq nampak diam n senyum sikit2 masa menyusu mugkin masih tak selesa dadanya. kene masuk air dari tangan tak active sgt.





  • day 2 - wathieq dah mula jerit2 hapy abahhhh...abahhh...buuuuuuahhh...satu ward dengar suara dia sampai nurse pun dah kenal then tey cal my baby "baby hensem hapynyee dia"..mungkin dah mula rasa selesa dada dah tenang. hidu gas n semua ok jer.


  • day 3- jerit sikit2 je mula takmo letak nk dukung jer..tarik2 ocxygen kat hidung brapa kali tukar pelekat dia tarik2 tiup masuk ubat kat tangan...amik gas pun kadang2 mengamuk...mayb dah mula boring enviroment hspital...alhamdulillah dose gas doc dah kurangkan sbb dada dia dh clear sikit.nafas pun tak bunyi sgt, tp still ada "music".
  • day 4- muka boring...time masuk ubat menagis biasanye senyum jer..ok je..dah sihat mengelupur nk lepas...tarik2 tiub n ada leaking antibiotik n bau kurang enak sikit...nurse check rupanya jarum plastik tuk masuk ubat tu dah ada kat hujung kulit dia so ubat tak masuk n menyebabkan sakit masa masuk ubat, so nurse kata petang nnti la buat balik lgpun tangan dia dah bengkak n kene cuci dulu.
alhamdulillah setelah 4days 12hours checkup terakhir doc said "ok discharge"...tkde apa yg mama gambarkan cuma kesyukuran anak mama dah sihattt...kami dibenarkan keluar dan dibekalkan ubat untuk 4hari beturut2. walaupun susah nk bg ubat tp mama tetap akan bg sampai anak mama sihat yer. ~yaAllah kau lindungilah anakku dan suamiku agar mereka sentiasa diberi kesihatan yang baik dan dilindungimu yaAllah....berilah kesejahteraan kepada kami sekeluarga...dikau Maha agung dan Maha Berkuasa...sesungguhnya diriku terlalu lemah dan hina disismu yaAllah...aminnn...aminnn...aminn...~