468x60

:: campak ::

Tuesday, June 1, 2010
anak mama baru baik demam....tadi amik dia punyala mama tekejut....

pengasuh: wathieq demam campak...
mama:hah???? kenapa?
pengasuh: tengah hari td tiba2 muka dia merah2 ingat ruam pastu nak petang nampak naik satu badan then wathieq macam gosok2 mugkin gatal. badan dia tak demam...elok je sejuk....mugkin ruam tu baru keluar masa dia demam tu....
mama:dalam kepala"apa jawapan tuk penerangan tu...sedihnya takutnyaaa...sian anak mama"....sambil dukung wathieq dia senyum2 nmpak mama lonjak2 hapy...



~to be continue...serius risau tak tau apa nk buat...

sedikit tips daripada bonda tersayang buat cucunya:
-jangan mandikan baby - mitosnya takut masuk balik so tak keluar abis ruam seluruh badan, mama ari tu lap2 je badan dia yg belengas sbb peluh2.
-jangan menggoreng kat rumah - mitosnya takut gatal yg sedang ruam kat badan.
-minum air kelapa - tp klu baby tak sure boleh ke tak, so terpulang pada mama.
-bila ruam dah mula keluar kawasan kaki, insyaAllah dalam proses dah abis sepenuhnya bila sampai tapak kaki akan hilang sepenuhnya.
-yang paling penting monitor suhu badan jangan panas pada baby takut bahaya lain pulak, insyaAllah.
-jangkamasa lebih kurang 5 hari akan baik sepenuhnya, insyaAllah.
-pengorbanan seorang ibu takkan tebayar walau dengan apa sekalipun. insyaAllah.

note: doakan wathieq cepat baik ilang semua ruam kat satu badan dia....sian gosok2 muka...dugaan buat mama sementara kekangan kerja dan banyak projek tengah running+banyak benda mama kene monitor...Ya Allah mugkin dugaan ini satu petanda betapa diKau masih sayang pada hambamu ini....Dikau berikan dugaan ini....ku mohon Dikau permudahkanlah urusan ku Ya Allah..aminnnn... :..-

:: na mo na mo::

wathieq wif toy n anak mama tengah rajin nk study. bila dapat buku dia nmpak sungguh minat sekali. opah, embah, wa ngan atuk pun dah mula perasan wathieq ala2 minat buku..hihi hopefully sampai besar la bucuk mama ni minat buku ye...belajar pandai2 nnti leh jaga mama n abah.

7months


toy

tengah study


abah car


:: caRd yang Tak diundang ::

tarikh kejadian: jumaat=wesak day.
lokasi kejadian: berdekatan rumah dan berhampiran ofisku.
maklumat kejadian: terjebak dengan kakak ku akhirnya mengundang dan dioffer untuk buat card ini.

alkisahnya akhirnya card ini atas sebangai empunya blog ini. hihhi gara2 tejebak dengan kak yang sejumlah tudung yang telah diborong (kuantiti terpaksa dirahsiakan)...hua hua hua. walaupun kak yang dan mak dan empunya blog ni jugak tambah sikit beli tudun ini so di oferla untuk buat card keahlian selama 2 tahun.

pekerja kedai tu: akak boleh la buat kad rm10 ringgit je tambah.
kak yang: berapa lama tu keahlian?
saya: diam je buat2 tak paham...padahal dalam hati ada taman dah..akhirnya..hoho
pekerja kedai tu: 2 tahun je dan bla bla bla...sambil cerita kelebihan kad ni.
saya: dah tau dah (dalam hati)...hihi
kak yang: guna nama ko la, akak jauh lak dah bli...nnti lain kali apa2 akak datang sini borong ngan ko jugak.
saya: yes yess(dalam hati).....oh takpe ke?? (belakon sket)...
kak yang: cepatla kita dah lambat ni nnti wathieq ngamuk lak.
saya: ok..sambil isi form dlm buku keahlian...(hati berbunga2 teringat ofismate yg baru nk plan buat kad)...hihi
pekerja kedai tu: ni kad akak, so boleh start guna la. terima kasih datang lagi.
saya+kak yang: ok terima kasih.

jeng jeng jeng...layannnnn....



nota sangkut~ kehadapan ofismate ku...oleh yang demikian bermula tika ini kita boleh menggunakan sebaik mungkin kemudahan kad ini. Sekian terima kasih.... ~wing wing wing...