468x60

Season 4 - Cute Funny Eating Baby

Saturday, July 31, 2010

1st time try masuk contest...erm duk layan blog oficemate tejumpa lak contest ni..so saje la cuba nasib try masuk kot kot ada rezeki..hadiah pun bleh tahan woooo..sapa takmo klu ada org nak bagi...hihi so ni la pengajurnya...n syarat2 ada dlm blog pengajur contest tersebut rasanye memenuhi syarat dah kot...


Nama: Muhammad Izz Wathieq Mohamad Izuan.
Umur: 9bulan.
~muka busuk mama tengah makan nestum dan digoda oleh unty lang dengan ayam goreng sweet sour...muka nampak kecur je air liur anak mama ni...so pic ni buat masuk contest la kot2 leh menang...~hoho

Hadiah yang menanti para pemenagnya ialah...jeng jeng jeng...
" GRAND PRIZE FOR FINALE SEASON IS 3D2N FULL PACKAGE @ REDANG/LANGKAWI ISLAND & 70PCS 4R SIZE PHOTO SPONSORED BY MALINASIAM.COM"

:: sentuhan pertama suamiku ::

setelah hampir beberapa bulan + nk masuk tahun dah agaknya...akhirnya ia menjadi milik kami...adakah abah profesional untuk menjadikan kami berdua sebagai model tetapnya...yaaa walaupun abah tepaksa tapi terpaksa terima hakikat wife nya kaki begambo dan anaknya terjebak dek kerana mamanya...yaaa inilah hasilnya...macam abah kata "ni demam seminggu baru puas"...huhu inilah hasilnya my lil prince sebagai model abah..
lokasi pengambaran: pizza hut..
menu: apa tah yg baru tu sbb abah pi oder tu tak tau..
tahap kesedapan: ok2 je..boleh jer sbb mama pun bukan memilih sangat..


teringin tengok orang makan


unty lang+wathieq+mama

~yg penting we olss akan jd model tetap abah...hihi

:: Process + Technology + People ::

Thursday, July 29, 2010
Security requires a framework composed of: process(procedure, guidelines) technology (hardware,software, network) people (culture, knowledge,skill, management).


So security will fail if only focusing on part of the problem. dan on a part of the problem mana yang paling susah nak manage?? jeng jeng jeng....for sure people...erm mama pi kursus 4 days (dapat pi 3hari ja sbb ada kekangan kerja), walaupun penah attend kursus yang sama banyak value added yang mama baru dapat. before maybe gi bos anta without knowledge dan untuk belajar (saya budak baru belajar) but now pi with seciput je experience didada...technology setiap hari ada je yg update so sentiasa berubah so mmg power but people susah kita nk educate untuk memenuhi kehendak semua pihak. camna agak2nya nk mengatasi masalah ni. kalau fikir sangat akan strees bekerjaa. So solutionnya kerja sebagai satu ibadah, sabar insyaAllah masalah akan selesai, walaupun kepala agak nk pecah cari solution... ~hoho

~~sbb kursus abis lambat kat KL so sampai umah around 7pm camtu, abah akan amik wathieq balik keje...abahpun dah pandai jaga wathieq bila mama takde...pandai dah bancuh susu sendiri (susu formula). wathieq pun makin membesar dah nk dah campur2 sikit, nak ajar dia campur sbb mama mungkin akan selalu outstation + kerja malam so klu nk tinggal ngan abah takde mama risau sangat wathieq tak minum. thnks abah..i lupp u...hihi

:: wathieq + coklat ::

Monday, July 19, 2010
alhamdulillah now dah masuk 9 bulan..gigi dah 3 batang setengah ada kecik nampak2 bayang nk kuar. start satu batang gigi bawah satu batang gigi atas baru satu batang gigi bawah muncul lagi...n now gigi atas pulak...selang seli pulak...happy sgt tgok gigi budak ucuk ni start tumbuh masa 8bulan..sooo sweet..


alkisahnya nak kata 1st time pegang coklat mcm selalu...tp macam xcited anak mama ni. layannn... ;D

:: up up up ::

Saturday, July 17, 2010
anak mama dah angkat punggung tp tak berani lagi nk merangkak...tp klu bagi menerap sungguh laju klu dia nk pi amik apa dia bekenan...tp klu bosan2 berenti jap angkat punggung...goyang goyang...sambung balik menerap dengan lajunya...hihi...bulan July gigi tumbuh sebulan terus 3 sekali tumbuh tp satu naik...tp naik walker mmg hebat la semua langgar mana2 angle dah rempuh, siap reverse tanpa side mirror tu yg langgar abis semua. so mama hadiahkan wathieq new bottle..jeng jeng jeng...nak bli color turquoise takde ada smua color biasa blue, pink, green tak silap..sbb bucuk mama boboy so mama pilik blue la...

sbb botol wathieq mana tah ilang tak ingat mama tinggal kat mana sbb wathieq ni fully breast feed..tu la sbbnya botal kat bb siter jer ada..kat umah cam tak berapa guna kadang2 la tuk abah buat susu formula time mama takdeke air kosong ker.


dah mula angkat...


ni la ganjarannya...cepat besar ya blaja pandai2 n sihat2 selalu...besar nntileh jaga mama ngan abah ya...

:: warded lagi ::

Thursday, July 8, 2010
tak demam...cuma selesema yg baru je baik tp batuk yang makin kerap buat baby mama kene tahan di hospital lagi buat kali kedua...moga ini yang terakhir dan anak mama sihat hendaknya...sampai2 hospital check up + x-ray +macam2 prosedur la akhirnya..

doc:dia kene warded i risau anak u incase ada apa2 bcuz before ada history yg sama dia kahak dalam rongga dia tak hilang takut infaction pada paru2.
mama+abah:ok la asalkan our baby sihat.

day1-kami ditempatkan dlm monitoring ward a.k.a berdekatan ngan doc and nurse. wathieq cam tak aktive sangat+takmo nyusu n makan sangat so masuk air+oxygen+gas+antibiotik+amik darah+ bla bla bla...mama sangat risau. walaupun kami ditempatkan di ward yg selesa namun hati mama sungguh risau dan memerlukan sokongan dari abah n family lain..sgt risau...

day2-selepas dapat gas every 3 hours+ubat..bla bla bla...masuk hari ke dua dia dah sihat sebab hidung tak sumbat lagi dada dah clear dan dia goyang2 baby cot+nyayi2+jerit2 sampai nurse kebanyakkan dah kenal baby mama sebab dia sangat aktif...alhamdulillah..DIA MAHA KUASA menguji kesabaran hati seorang ibu yg sungguh dhaif ini.
day3-alhamdulillah wathieq still dlm monitoring...bg mama wathieq dah sihat 100% sbb dah aktif macam biasa...no more oxygen+no more water+but still need gas...now dah pandai panjat2 baby cot..abah pun every day datang, happy sangat walaupun mama terpaksa korban kerja yg byak tertangguh di ofis dan letih di hospital jaga budak bijak yg mula lasak sebab dah sihat dan takmo tido...sekurang-kurang nya dengan kehadiran abah buat mama rasa kurang beban di dada.
day6-alhamdulillah pagi2 doc pakar dtg check then mama dengar2 wathieq "KIV DISCHARGE"...dalam hati alhamdulillah tengah hari nurse bagi tau lepas dapat ubat petang nnti boleh kuar rasanye. Ni la saat2 yg mama tunggu wajah ceria wathieq lepas kuar ward.

note: busuk mama nk besar, nak lasak...takpe la sikit je k..mama abah doakan wathieq takmo tak sihat2 lagi k..YaAllah Dikau lindungilah anak dan suamiku moga kami sekeluarga sentiasa dilindungimu selalu. amin ya rabbulalamin...