468x60

:: warded lagi ::

Thursday, July 8, 2010
tak demam...cuma selesema yg baru je baik tp batuk yang makin kerap buat baby mama kene tahan di hospital lagi buat kali kedua...moga ini yang terakhir dan anak mama sihat hendaknya...sampai2 hospital check up + x-ray +macam2 prosedur la akhirnya..

doc:dia kene warded i risau anak u incase ada apa2 bcuz before ada history yg sama dia kahak dalam rongga dia tak hilang takut infaction pada paru2.
mama+abah:ok la asalkan our baby sihat.

day1-kami ditempatkan dlm monitoring ward a.k.a berdekatan ngan doc and nurse. wathieq cam tak aktive sangat+takmo nyusu n makan sangat so masuk air+oxygen+gas+antibiotik+amik darah+ bla bla bla...mama sangat risau. walaupun kami ditempatkan di ward yg selesa namun hati mama sungguh risau dan memerlukan sokongan dari abah n family lain..sgt risau...

day2-selepas dapat gas every 3 hours+ubat..bla bla bla...masuk hari ke dua dia dah sihat sebab hidung tak sumbat lagi dada dah clear dan dia goyang2 baby cot+nyayi2+jerit2 sampai nurse kebanyakkan dah kenal baby mama sebab dia sangat aktif...alhamdulillah..DIA MAHA KUASA menguji kesabaran hati seorang ibu yg sungguh dhaif ini.
day3-alhamdulillah wathieq still dlm monitoring...bg mama wathieq dah sihat 100% sbb dah aktif macam biasa...no more oxygen+no more water+but still need gas...now dah pandai panjat2 baby cot..abah pun every day datang, happy sangat walaupun mama terpaksa korban kerja yg byak tertangguh di ofis dan letih di hospital jaga budak bijak yg mula lasak sebab dah sihat dan takmo tido...sekurang-kurang nya dengan kehadiran abah buat mama rasa kurang beban di dada.
day6-alhamdulillah pagi2 doc pakar dtg check then mama dengar2 wathieq "KIV DISCHARGE"...dalam hati alhamdulillah tengah hari nurse bagi tau lepas dapat ubat petang nnti boleh kuar rasanye. Ni la saat2 yg mama tunggu wajah ceria wathieq lepas kuar ward.

note: busuk mama nk besar, nak lasak...takpe la sikit je k..mama abah doakan wathieq takmo tak sihat2 lagi k..YaAllah Dikau lindungilah anak dan suamiku moga kami sekeluarga sentiasa dilindungimu selalu. amin ya rabbulalamin...

4 komen pembaca:

  1. mamasue said...:

    sedihnya tgh gambar wathieq masa tak sihat....seronok tgk gambar watiheq ceria...semoga wathieq sihat2 selalu....insyaAllah...

  1. Atia Adina said...:

    semoga wathieq senantiasa sihat...tak mau sakit2 lagi....

  1. roslina said...:

    semiga wathieq sentiasa dilindungi kesahteraan di dunia dan akhirat...amin

  1. mama_izz said...:

    mamasue+atia adina+ros- tqvm....doa2 kan semoga takde dah kene lagi..insyaAllah...aminnn