468x60

:: apabila marrie dibatikkan ::

Sunday, August 29, 2010
erm itulah request from my hubby. "ayang tau tak buat biskut batik??"jeng jeng jeng tau2 tp mcm tak berapa nk menjadi a.k.a batik nye tak brapa nk lawa. dari selayang otw balik shah alam tepikir nk cari resepi dlm internet so terjumpa la from here so credit buat page ni. sebab barang semua dah ada kat rumah cuma abah pi cari biskut n butter n mama lupa lak resepi ni minta pakai serbuk koko tp takde kat umah so mama tukar ngan coklat masak. so inilah hasilnya.



tak sempat nk amik pic nnti upload lain..so copy from here.

so mari kita bagi markah setelah kek ini dibuat:

terbaikk=5...kureng=1

kesedapan: 4.5..takkan nk puji lebey2...hihi..my huby kata best2..

tekstur kek: 4.8 kene betul2 sejuk baru potong sbb tak sabar nk makan pecah skit tp bila dah sejuk ok cantik..

komen dari yg dah merasa: erm memenuhi citarasa dia sbb teringin punya pasal.

~so sapa nk cuba boleh la mmg best mmg resepi ni betul2 jadi...td sahur pun sempat layan sikit..wathieq tengok we ols makan pun cam teringin siap jilat2 lidah dia...nnti besar sikit leh makan ek..

2 komen pembaca:

  1. mummyosh said...:

    ko upenye si mama izz huhu..bkn nk intro..men blasah je ko ek huhu..neway..nmpak sodap kek batik tu...klu aku request kain batik dr ko leh tak huhu

  1. mama_izz said...:

    hihihi...sje je bg ko explore sket....hahaha