468x60

:: happy besday abah ::

Wednesday, November 17, 2010
alhamdulillah kali ni mama sambut besday abah ke ?? jeng jeng jeng..rahsia ke abah?? takpela hanya sekadar nombor..sbb tak minta pemission nk create posting ni so takpe la biarla rahsia..kiki..(poyo jer)..konon tahun n nk buat suprise tp biasa la ada anak so payah skit nk kendong macam...so takpe la after jam menunjukkan 00:00 @ 15nov so mama wish besday kat abah mcm setiap tahun...dan ckp tahun ni tak smpat bli hadiah...abah jawab takpe la tak kesah...nada pun ala2 jerr..tp tahun ni bezanya ada budak cuk yg masih belum tido...so tepikir macamna la nk bagi hadiah ni...haa bg wathieq la suh dia bg kat abah..mama amik hadiah bg dlm bilik (dah sorok baik punya setelah 3 hari simpan tuu) ajak wathieq masuk bilik..
mama: bisik kat wathieq "nah bg abah tau"..
wathieq: keluar bilik mcm paham arahan jalan pun mcm dah goyang2 (sbb tak ngantuk tp takmo tido)...terus duduk depan abah tp tak bg abah pun..
mama: wathieq bg abah...kata kat abah "happy besdayyyy"..
wathieq: senyum2 jerr..
abah: senyum2 ala2 tekejut..
mama: mehh hadiah bg kat abah tu aba punya kan..
wathieq: tak oyehhhhhhh.. (bunyi ala2 tak boleh!!!)
mama: adoiii...okla wathieq bukak sama2 abah k...(sampai amik hadiah abah)
wathieq: tak oyehhhhhh...
abah: ok la abah buka sama2 wathieq k..
ending~ abah bg card2 warranty nk bg wathieq diam so abah bukak la hadiahnya...

wathieq ingat hadiah utk dia..


guess what??


~mama doakan semoga kita sekeluarga dimurahkan rezeki dan abah dipanjangkan umur moga sama2 dapat binbing mama dan anak2 hingga akhir hayat...aminn

:: kalau rumah takde letrik!! ::

Monday, November 15, 2010
alkisahnya kami ke i-city...sbbkan sangat dekat dengan rumah so tak penah pegi since parking dia dah berbayar...dulu datang time lampu2 tak sebnyak sekarang...di panjangkan cerita my bbf nk pi i-city mayb nk jumpa kawan dia sekali so apa lg xcited la sbb pi ngan membe kan atleast wathieq ada geng nak kawan ngan dak adam mikail cuk tu..dapat call dr rini dia lewat sikit..so we ols pun tungu jer sbbnya sambil2 kemas2 la rumah yang dah besawang..

mama wathieq




ibu&abah adam mikhail




neway mmg enjoy last nite...sangat best with abah n ibu adam jalan2 pusing shah alam la konon2nye...sbbkan aktiviti kami berkakhir 3pm lebih kurang so mama ada point la nk ajak ibu adam tido shah alam..kikiki...akibat teerpaksa dek kerana abah adam pun dah letih nk drive lewat sangat so diorg tido umah kami..wathieq dan adam sangat aktif dan takde unsur2 nka tido langsung...wathieq siap ajak adam masuk biik konon2..main toy..mmg enjoy tgok tey ol mmbesar..walapun serba kekurangan mama ngan abah sgt hapy sbb diorg tido rumah. insyaAllah ada rezeki next time mai tido umah lg k... ;D

~teringat kat fiza n mimi...bila lg u ols nk join..bz jerr..ada rezeki ki pi reramai..lg meriahhh

::calling for wathieq::

Tuesday, November 9, 2010
hari ni wathieq genab 1yr 20days..alhamdulillah masa mama post ni awak tengah tido...so boleh la mama tulis sikit pasal awak. sementara awak tido ni mama sempatla masak utk abah..menu for today: sup tulang, sayur fa choi+tahu telur goreng.. otw balik abah call "ari ni ayang nk masak ker??" tetiba cam sian plak dengar soalan tu..lama dah mama tak masak lupa dah skill nk masak camno..sian plak lama abah tak makan air tangan mama..hari2 masak bubur nasi wathieq je ngan sup dia n semua masak tuk wathieq tp abah ngan mama bli je konon2 mama tak sempat la...(keje mmg byak sekarang).

tis week byak mama nmpak tumbesaran awak...sekarang dah pandai klu hp mama bunyi dia tau dah mesti abah call..so dtg kat mama senyum2 nak pegang hp..sbb takmo berebut ngan awak so mama loudspeker je la...sbb dengar suara abah di corong hp tu dia lg la sonok...kikiki...sampai takmo bg mama cakap. last abah kata ok la bye bye assalamualaikum wathieq..dia pun senyum2 sambil lari dari mama bawak hp letak kat telinga sambil mulut membebel2 "woo..daaa..baaaa..uhh uhh"..tah la apa maksudnya konon2 belakon ada org call dia la kononlaa..

copy from here



nnti mama upload pic awak ya.. ;D alhamdulillah..anak mama makin membesar..besar nnti jadi anak soleh ya..belajar pandai2...boleh jaga mama abah..luv u sayang...

~tiba2 rasa macam luah perasaan plak...kikiki

:: pembantu membersih rumah ::

Saturday, November 6, 2010
before dah ada pembantu rumah ni kat umah tp unty lang wathieq punya sbb dia bli untuk kawen nnti so dia simpan kat rumah we ols dulu..so membantu jugakla membersihkan rumah kami yg berabuk nih..sbb raya baru2 ni bawak balik rawang so no more pembantu mama lg..semalam jalan2 pi jj niat hati nk cari clear box nk simpan toy2 wathieq yg bersepah tu..abah tye
abah: nk bli vacuum x?
mama: nak bli sekarang ker?
abah: jom tengok klu ada yg ok...
mama: senyum jer.. (alhamdulillah abah bli pembantu mama).

pilih punya pilih punya pilih..sbb duk cari yg bekas habuk bukan paper bag...so cari yg bleh reusable...sbb macam2 spec yg menjadi pilihan akhirnya inilah yg menjadi pilihan hati.



price:reasonable la..
pengunaan: userfrandly so takde susah2 sangat nak bukak part2 takde perlu bantuan abah klu sesak2..

~to abah-tqvm sbb blikan pembantu mama bersihkan rumah..i like!! akhirnya ada jugak benda wathieq takut..kikiki.."haaa vacuum amik wathieq nii"

::Holiday in JB::

Wednesday, November 3, 2010
29-31 oct 2010...abah dah booking hotel ke jb. officemate abah kawen so abah kata jom la abah bawak holiday sekali tido sana jalan2 kot2 tmpat yg kita tak penah gi. rupanya abah dah plan dengan x-bos abah masa kat ofice kl. alkisahnya xbos abah ni org jb so dia tau la jalan2 area jb ni...balik office abah tunjuk bil hotel...

bil rm170...lebih kurang la...
mama: eh 3 hari rm170 jer??betul ke ni?murahnya...
abah: ermm...ye la betulla tu takkan main2 pulak.
mama: rumah tumpangan ke ni??huiss xmo ayang...geli...
abah: apa??rumah tumpangan ayang cakap!! ooo takpe2...kita tgok...klu standard 5 star apa ayg nak bagi abg??
mama: cnfm la paling tak pun mesti hotel buruk...dlm hati....tp hotel ni cam airasia punya takkan cam rumah tumpangan...takpe la tengok je la...lgpun abah dah bayarkan...so ikutla cakap suami...fisya ni...byak cmplen..bersyukur dari apa yg suami anda sediakan...tetiba teringat hadis tu.. ~huhuhu

so abisla cerita sampai situ sehingga la dihari yg dinanti2kan...sampai2 je check in hotel kira2 cam kat kol 11pm...mlm dah letih travel lebih kurang 5 jam camtu...lama sebab we ols singgah2 so abah takde letih sangat drive dr kl-jb...(dlm hati camne la agaknye bilik ni)...tengok je mama terus senyum ala2 kerang busuk gitu...jeng jeng jeng...hahahahaha...lawa gilossss...serius takde standard rumah tumpangan...



alamak tepaksa la bagi apa yg dijanjikan...kikiki...(agak2 ada janji ker)..hua hua hua...wathieq pun cam culture syok sbb byak sangat cermin dia pun cam xcited...keliling cermin..

wathieq dah mula misi utk mengemas bilik hotel..huhuhu



walaupun org kata jb takde apa tp sbb we ols bukan orang jb...so ok la merasa la jalan2 tmpat orang..



dah kepenatan..


wathieq takut kuda...huhu


merasa la "kacang pool haji"...memang best so klu gi jb leh la try..dengar kabanye dekat damansara ada..n ada yg kata dah tutup...so nk try kene pi jb la..


"sate"-apa tah tak ingat nama..ala2 sate samuri kajang...and round2 kat danga bay malam2 mmg best la ala2 funfair gtu..walaupun kat kl tak penah gi tp ble pegi kat tmpat org mmg best la feel tu...hihi...bkfes kat mcD pun enjoy wathieq siap main kat playground stu...bukan main pun hayal tengok budak2 lain loncat2 dia plak cam beku je tgok orang suh main diam jer jadinye...neway tq abah...sangat best dan sangat enjoy holiday kali ni..dan paling best sbb tour guide kami a.k.a kawan abah mmg best sbb bawak we ols satu family jalan2 tanpa jemu...

nnti rajin upload pic next time...layannn...

~mmg best klu holiday plan siap2...otak pun relax jer...

:: Guess Who?? ::

Tuesday, November 2, 2010
oh sungguh teharu dapat hadiah dari si dia yg ku sayangi...oh bagai nak guguq jantung mama dapat hadiah jam..jeng jeng jeng...



ni dari abah..



semperna bulan yg semakin hampir dengan bsday abah so cam tebalik lak abah belikan mama hadiah...wathieq pun xcited semalam nak jugak tolong bawak paper bag guss tu...oh no no no...mama punyee ni..ngamuk sikit2 pastu ok dah sebab lepaskan dia nak jalan2 kat luar butik guess tu sambil tepuk2 cermin..wathieq wathieq.. mama ni dlm proses pikir nk bg hadiah kat abah...budget agak2 melepasi sasaran ker...tunguuuu ~hoho.. neway tq sayang...mama sangat2 menghargainya..