468x60

::Holiday in JB::

Wednesday, November 3, 2010
29-31 oct 2010...abah dah booking hotel ke jb. officemate abah kawen so abah kata jom la abah bawak holiday sekali tido sana jalan2 kot2 tmpat yg kita tak penah gi. rupanya abah dah plan dengan x-bos abah masa kat ofice kl. alkisahnya xbos abah ni org jb so dia tau la jalan2 area jb ni...balik office abah tunjuk bil hotel...

bil rm170...lebih kurang la...
mama: eh 3 hari rm170 jer??betul ke ni?murahnya...
abah: ermm...ye la betulla tu takkan main2 pulak.
mama: rumah tumpangan ke ni??huiss xmo ayang...geli...
abah: apa??rumah tumpangan ayang cakap!! ooo takpe2...kita tgok...klu standard 5 star apa ayg nak bagi abg??
mama: cnfm la paling tak pun mesti hotel buruk...dlm hati....tp hotel ni cam airasia punya takkan cam rumah tumpangan...takpe la tengok je la...lgpun abah dah bayarkan...so ikutla cakap suami...fisya ni...byak cmplen..bersyukur dari apa yg suami anda sediakan...tetiba teringat hadis tu.. ~huhuhu

so abisla cerita sampai situ sehingga la dihari yg dinanti2kan...sampai2 je check in hotel kira2 cam kat kol 11pm...mlm dah letih travel lebih kurang 5 jam camtu...lama sebab we ols singgah2 so abah takde letih sangat drive dr kl-jb...(dlm hati camne la agaknye bilik ni)...tengok je mama terus senyum ala2 kerang busuk gitu...jeng jeng jeng...hahahahaha...lawa gilossss...serius takde standard rumah tumpangan...



alamak tepaksa la bagi apa yg dijanjikan...kikiki...(agak2 ada janji ker)..hua hua hua...wathieq pun cam culture syok sbb byak sangat cermin dia pun cam xcited...keliling cermin..

wathieq dah mula misi utk mengemas bilik hotel..huhuhu



walaupun org kata jb takde apa tp sbb we ols bukan orang jb...so ok la merasa la jalan2 tmpat orang..



dah kepenatan..


wathieq takut kuda...huhu


merasa la "kacang pool haji"...memang best so klu gi jb leh la try..dengar kabanye dekat damansara ada..n ada yg kata dah tutup...so nk try kene pi jb la..


"sate"-apa tah tak ingat nama..ala2 sate samuri kajang...and round2 kat danga bay malam2 mmg best la ala2 funfair gtu..walaupun kat kl tak penah gi tp ble pegi kat tmpat org mmg best la feel tu...hihi...bkfes kat mcD pun enjoy wathieq siap main kat playground stu...bukan main pun hayal tengok budak2 lain loncat2 dia plak cam beku je tgok orang suh main diam jer jadinye...neway tq abah...sangat best dan sangat enjoy holiday kali ni..dan paling best sbb tour guide kami a.k.a kawan abah mmg best sbb bawak we ols satu family jalan2 tanpa jemu...

nnti rajin upload pic next time...layannn...

~mmg best klu holiday plan siap2...otak pun relax jer...

1 komen pembaca:

  1. Atia Adina said...:

    wah...bestnya holiday....bila lah nak gi ni.....