468x60

my 1st choc cake

Tuesday, December 28, 2010
my first choc kek..happy cuz mama sempat la menyiapkan choc kek ni semperna our 2nd anniversary pada tanggal 26 December lalu... "selamat ulang tahun sayangggg" moga kita sama2 dapat keberkatan dariNYA..bahagia hingga akhir hayat..aminnn..so mama buat ni khas tuk abah izz...mama selalu la angan2 nk buat n my officemate pun duk perli bila nak upload pic kek nihh..

jeng jeng jeng..


after beberapa minit...selami la choc yg masih cairr ituu..huiss


rate sendiri..
resipi-cara buatnya sangatla senang dan mudah especially mummy2 yg busy2 nih..
rasa-woww teliurr wooo rasa nk buat lg.. ~kikiki
rupa-biasa la sy budak baru belajar nk tempek choc tak brapa nk cantik..

rate dr anak buah mama..
anak buah: makcik...makcik...yg kek tu umi tanye makcik buat sendiri ker? umi kata macam kat kedai..umi nak resipi...
mama: klu umi kakak nk kene bagi ayam golek seekor...pulut kuning..bla bla bla... dlm hati kembang semangkuk dah nih..

note: tq abahh unexpected adiah dr abah...so mama namakan hadiah abah ni my "mini_black" ~hik hik..hadiah tuk abah tak seberapa jerr..takpe la asalkan abah boleh pakai tuk ur work kan! abah pun senyum2 dpt hadih iteww... ~kikiki

adiah from abah..mama bg abah yg putih tu jer..tp abah punya color itam..tq sayang..


~lepasni bleh la mama update blog selalu..(tak guna notebook abah dah)..kenangan kita satu family ;D...tp ada masakah..takpe2 tunggu wathieq tido je mama buat start projek..klu tak dia pun nak tekan sama..

7 komen pembaca:

  1. mamasue said...:

    wowowoooo....chocolate yang tak reti sapu tu lah yang membuatkan air liur mamasue meleleh2 nih...pastu yg ada saki baki kt pinggan alas tu,rasa mcm nk jilat2 smp kilat....HAHAHA...tak aciiii...nak gakkkkkk!!!

    pssstt: ni projek yg mana 1 nak start bile wathieq tidoq nih....KAHKAHKAH!

  1. Atia Adina said...:

    fishar....pandainya buat kek....nampak sangat menyelerakan....mesti sedap kan????nyum nyum

  1. Kancilbiru said...:

    wahhh harus la kongsi resipi tu...dak pun bawak sekali mai email ni kek tu...hahaha

  1. Capricorn82 said...:

    nyum2..wah nmpk sedapnye..bile nk bwk kat opis???

  1. mama_izz said...:

    hud+kB+ibuatia- insyaAllah nnti buat mamizz post kat sna skit...buat pun simple je tunggu rajin tu dtg..

    mamasue-comment mmbuatkan gelak besaq..wakakka..cisss...projek update blog kot2 la sambil2 aci jer... ~HAHAHA...insyaAllah nnti buat bg kat ofis plak...tp gaya tempekkan choc tu tak tau la bleh improve ke tak.. ~hoho

  1. mommyosh said...:

    rajin toi la mama izz ni..nmpak sodap tu..bg la resepi nyah hehehhe
    yg putih tu modem ke..ko pakai apo tu

  1. mama_izz said...:

    resepi senang je yosh nnti aku update...yg putih tu external h/disk yosh..tu je yg aku termampu.