468x60

santapan sekeluarga

Tuesday, December 14, 2010
lama duk dlm draf rupanya tak publish... ~huhu menu we ols malam ni...telur dadar, daging masak lemak, sayur petola goreng..bebola api (bebola ketam) itu sje mama goreng macam teringin plak nk makan..tp wathieq makan porridge ok!..baru kenyang tak memerap nk tido mlm ni...



so mama share skit menu porridge wathieq menggunakan slow cooker..my frand penah minta share so meh sni kita cuba sama2..so combination yg mama selalu buat sampai takde idea nk pusing tang mana...

bahan-bahannya
-beras.
-air (secukup rasa so kene 3/4 drpd beras td utk jdkan bubur).
-carrot (potong dadu).
-ikan bilis (bilas dgn air n goreng tanpa minyak after that blander sajerr smpai halusss).

cara yg biasa mama duk buat..
mlm before tido @ selepas tidokan wathieq dlm 12tengah malam tu...mama masukkan semua bahan2 tu dlm slow cooker then set to slow cook...tinggalkan...esok bangun dlm subuh dlm 6am..jeng jeng jeng bubur dah siap..so gaul la bg sebati..masukkan dlm tuperware utk dibawa ke rumah bb siter..wathieq mmg suka..

nila hasilnya..mama takkan ketinggalan lagi buat porridge every dayy..yeaahh..


~nnti mama share combination lain pulak...nk pi keje dah sempat update blog.. ;D

2 komen pembaca:

  1. mommyosh said...:

    eh leh ke biakan semlman camtu jek..ok yek..tak kering ye..wah bgs..sgt mantap utk org yg mls bgn awal2 pg cam aku :P

  1. mama_izz said...:

    mommyyosh-tak kering punya insyaAllah janji air sukat ok..klu kurang air pun dia takkan hangus sbb penah terkurang air..cuma dia tak berapa berair je..
    ye kita berada dirangking yg sama iaitu golongan mummy yg malasss bagun awal...sangat2 membantu..