468x60

hadiah before bersalin

Sunday, November 6, 2011
boleh camtu...erm harini genab adik izz dlm tummy mama 36weeks 2days...kalau teringat balik time mama dah selamt kat hospital bersama baby boy yg diberi nama oleh abahnya izz wathieq...tp kali ni adik lg prefer duk lg dalam dengan tenang sambil rajin menendang tulang rusak mama...huh adik lg advance dr abang sbb dia sgt active mayb selalu dengar suara abang wathieq "adikk adikk..adikk tidoo"...tu je la ayatnye tak tau la dia faham ke tak apa maksudnya adik ni ada dlm perut mama nih...

actually mama tetiba rasa hati nk hupdate blog selepas dapat notebook baruuuu ~lalala menggantikan mini black mama dlu yg kena curi masa rumah kami kene kopak time raya cina...~ huh.. mula2 plan dah kuar duit simpanan ku tuk pi bli so ajakla abah pi PAS (plaza alam sentral shah alam) tu... konon2 preparation tuk after deliver adik nnti takde bosan sgt konon2 boleh la study sbb nnti nk amik exam tuk skill yang tak berapa skill kat opis.

lepas je pilih apa yg berkenan dihati dgn pilihan mama...kedaipun mintala deposit tuk setup dalam sejam then after that full payment selepas notebook siap setup. abahpun terus bg duit kata nah bayar dlu. so mama pun muka tekejut (kononla kotnye) bayar la..kira2 rupanya total smua abah dah bg...takpe byar je la nnti dtg amik..so moj.. :D

dalam masa tunggu layan mamak kat syed jap..siap2 smua begegas la amik wathieq puulak kat rumah pengasuh sbb abah ada appoitment kol 9...tak sempat discuss apa2 so mama pun msg abah "abah yg abah byar notebook td nnti mama byar k lupa nk bg duit td"...a few min ada msg masuk "tak payah la byar byar je dengan kasih sayang"....

so ni la hasilnya...


mama....wahhhhhh teruja sekejap sbbnya lama dah tak dpt ayat2 jiwang gtu dr en suami..neway tqq sayang...insyaAllah mama akan tetap support abah walaupun kadang2 mama nih duk ngada2 merajuk sbb abah bz sangat2...terima kasih sayang... (layannn sama2... ~lalala)

2nd birthday my lil prince

Wednesday, November 2, 2011
selamat hari lahir buat my 1st lil price izz wathieq, mama doakan moga menjadi anak yg soleh, bijak dan boleh jaga mama dan abah nnti ya. lahir dulu 19 oct 2009 awal sebulan dari tarikh jangkaan...tepat 12:06am berat 2.46kg...n now alhamdulillah dah 14kg n tinggi awak mama lupa plak ukur baru ni 91cm tak silap...erm besar dah cuk mama...

masa umur awak setahun mama tak prepare apa2 pun sbbnya kecik lg nk tiup lilin pun tak pandai so abah blikan toy je...ni dah masuk dua tahun dengan keadaan mama bawak adik menjangkau 9months nih mama tempah kek tuk awak sbbnya pandai dah tiup lilin. so ini keknyee..

jeng jeng jeng


posing ngan mama yg tgh sarat plak ~pic abah takde...ermm


walaupun tak sempat dah plan apa2 so jadila potong kek semperna besday awak ke 2 nih. sangat la xcited sbb fav cartoon dia ada mickey mouse "eh muka acitt"... ~hihihi

tak sangka besar dah anak mama...ni muka budak yg takut patung..


muka budak 2 tahun lg dan lg...posing kene paksa...hahaha

puding roti sos kastard

Tuesday, November 1, 2011
Sangat simple dan mudah nak buat...sbb tiba2 teringain bila nmpak roti dah nk xpired...so mama pun cari2 la resepi dari sni

kredit pada yg share resipi ni mmg jadi dah tak manis sgt...gud gud!!! mama tolong copy tuk share kat smua....dan ni pic hasil puding mamaizz ~yumm yumm

before


after


walaupun presentation tak sehebat master shef tp jadila buat makan wathieq..huhu...ni jugak mama terlebih skit tepung kastad sbb wathieq duk kacau...so pekat skit sos dia..

Bahan-bahan ( 1 happy family )

Bahan A
500 ml susu segar/fresh milk
8 keping roti (gardenia/high 5)
Bahan B
4 s/b gula halus
2 s/b butter - cairkan sebentar atas api
2 biji telur ayam
1 sudu teh esen vanilla
1 s/b tepung jagung
1 s/b serbuk kayu manis/cinnamon powder *(optional)
1 s/b buah pala *(optional)
Bahan C-kuah
1 tin susu cair
2 s/b tepungkastad
2 s/b gula

Cara-cara

Hancurkan /koyakkan roti dan rendam dalam susu 1/2 jam
Kacau dan gaul rata bahan B. Tuangkan ke dalam loyang bersama dgn bahan A yg telah direndam.
Bakar dalam suhu 180'C selama 30 minit/masak. Biarkan sebentar sebelum disejukkan dlm fridge.
Gaulkan bahan sos kastad dan masakkan diatas api yg sederhana sebentar.
Tuangkan sos diatas puding semasa menghidang.

~resepi ni mama tak ikut semua sbbnya bahan pun tak cukup kat rumah so pakai mana yg ada jer janji leh jd ala2 puding.... ;D

baby boy or baby gurl

Tuesday, October 18, 2011
erm idea..idea n idea....kalau la mama yg tgh sarat dah masuk 8 bulan nih pembawakkan baby gurl...so mama n abah kene kreatif skit...sbb b4 izz wathieq boboi so simple n senang..baju + seluar + rambut pendek...tat ol...combination yg sama pandek atau panjang n style rambut je membezakan....butt kalau gugurl....jeng jeng jeng

sekarang pun tgh cari2 idea nama tuk adik...so to b fair kene cari dua2 nama kita tak tau kan rezeki DIA kurniakan...tp nama gugurl serius takde idea...


ni teruna mama izz wathieq baru pandai duduk...

kalau boboi tak byak sgt preparation tp klu gugurl erm ni la masanye time mama to shopinggggggg....ya bersedialah abah...huk huk dress yg comey2...reben2 bagai dirambut...erm pinky2 style...erm bunga2an...walaupun konon2 byak idea...tp mama still jem otak nih tak tau nk start dr mana...ermmm

any ideaa sapa yg memiliki baby gurll...

~alhamdulillah setiap rezeki yg DIA kurniakan ada hikmahnya ~ moga semuanya selamat dan sihal alhamdulillah...

ayam cucuk vs ayam organik

Thursday, September 22, 2011
setelah sekian lama menyepi ni so nak share skit pasal kes2 ayam cucuk nih...semalam dapat email dari kak fid (officemate) mmg mengerikan la so mugkin boleh google kes2 suntikan yang digunakan utk cucuk ayam ni diragui...

dan tah tiba2 mmg kesedaran tu terus menular masuk dalam urat2 macam mengalir pulak dalam darah ni... disebabkan budak cuk izz wathieq hari2 sebut "mama nk kann ayammm!!!" ayam ke ikan ke lauk kat rumah dia akan kata ayam. dengan umur yang baru je nak masuk 2 tahun bulan depan darah daging yang duk develop dalam badan tu mmg terlalu kecil tuk paham semua ni. so mama pun dengan keadaan adik yang dah mula sarat dalam nih pi gagah mencari ayam organik.


ni budak cukk suka makan ayam

mmg kebetulan sje duk ikut kak tim pi shoping tupperware la kononnye rupanya ada kedai nama Az-zain kat area sek 15 shah alam tu. waktu operasi 9am to 9pm so kalau balik keje tu still boleh singgah.macam2 ada kedai ni semua berasaskan muslim frozen food pun byak kuih2 segera erm macam2 la bleh la try nk cari. pepada dealer2 tupperware yang biasa gi bli stok di stokis shah alam mmg dekat sebab kedai tu belakang stokis tupperware mmg senang nak cari. erm mmg kebetulan.

selain tu ada info dari zaid dekat sek 17 area bus stand shah alam ada. tp mama belum cari area situ.


ni kedai kedai dia...credit to here.

yang dicari datang begolek so mama mmg bli la sekor ayam dia lebih kurang rm18..berapa kg tak perasan plak...and bahagian atas peha lebih kurang rm10. klu ikut price dia mmg mahal skit dr ayam daging cucuk nih so sedang mencuba insyaAllah moga dimorahkan rezeki. sbbkan mama ni la yg akan masak tuk anak2 yang sedang membesar + dan adik didalam perut ni pun sama juga kepada en suami tu so mama la kena buat keputusan sendiri.


ni ayam organik biasa..kalau nk ayam kampung tak silap plastik cover merah.

menu kami malam tadi ala2 nasi ayam cumanya nasi putih biasa + sup ayam + ayam goreng berempah...ala2 kan nasi ayam... gambar tak dan nk capture sbnya izz wathieq dah ngamuk nak cupppp nk cuppp.... so dalam tak larat tingal bedua tu kene dahulukan budak cuk ni bg kenyang baru la mama leh buat benda lain...

tp kalau rasa tu cam walaupun ayam dia sikit sbb mama masak tuk makan betiga je mmg manis sup tu. dan ayam dia tak hanyir cam biasa klu ayam frozen nih. so harap2 kedai2 muslim nih dapat bertahan lama dan insyaAllah kami diluar ni akan menjadi pelanggan setia. insyaAllah

peristiwa & sungguh ngeri!!!

Thursday, August 18, 2011
pernah anda teperangkap dalam lif???

huh!! pengalaman ngeri pada cuti umum....ya mama, wathieq, opah, mak yang n kak nabihah sangkut dalam lif dan siap terhempas!!!

membeli belah la kat soping mall nih...dari level 1 we ols semua nk turun ke LG...sbbkan mama gendong stroller sbb tak larat dukung wathieq so terpaksala naik lif rasanye jalan lebih selamat berbanding guna escalator.

tunggu punya tunggu ada la dalam 5min ke 10 min mmg lama jugakla..naik la lif ketiga yg ternganga yg menunjukkan DOWN...bila dah naik full dengan manusia titiba lif ni naik...dlm hati "eh lif ni cam prob je napa naik plak padahal smua nk turun"...so layankan la...sampaila tingkat 5 so agak clear la skit. dan tup2 pintu lif tebuka n ramai la budak2 sekolah yang baru2 nak matang ni naik beramai2 sambil buat bising dan tak duduk diam...

sbb bulan puasa "huh geram tgok budak2 nih"...

lif ni pun berangkat la turun satu per satu sampai level 1......then...zappp..terhenti...eh napa ni!! semua satu lif cam pelik dan budak2 yang bising td smua diam sambil pandang masing2....

opah: eh napa nih...
mama: tah...

tetiba lampu tepadam dan zappppppppppppp....dushhh...terhempas...

yaAllah...terasa lain macam dengan keadaan adik kat dalam....wathieq still cool sambil "mama mama...mama mama.." kak nabihah menagis...opah merungut lutut dia macam sakit sangat....dan budak2 td yang bising tu tediam dan lepas terhempas masing2 makin bising....

hati mmg nak marah keadaan gtu nk memekak lg...so mama dengan hati risau buat2 cool suh budak tu tekan loceng kecemasan...lama jugak la tekan tapi takde jawapan duk call kecemasan pun takde respon....huh!!!

gambar ~hiasan



beberapa min tekan tp still takde jawapan jugak macam takde sapa perasan apa yang tengah berlaku...tiba2 ada intercom "jangan tekan lagi!! mau kelauar ke tak mau keluar" ~dialek ala2 kap lam ya nga...

itu ke yang sepatutnya dia cakap???? wajar kerr...dia tak tau ke org risau dengan keadaan begitu macam bagi dia terhempas tu benda biasa....kalau melibatkan nyawa macam mana....

selepas dalam 15mi lebih pintu lif tebuka nampak la juruteknik dia kot tp bangsa kita duk cuba menolong dengan muka murni sikit... so kene la panjat sikit sbb floor tu lg tinggi kedudukan kami kat dalam tu...lepas je semua keluar mama kata "terima kasih" ~terdetik kalau takde dia cnfm kami masih terperangkap!!!

lepas kejaan tu tobat takmooooooo naik lif...tp tak tau la fobianye...bayangkan kalau lif tu jatuh dr tingkat 5!!!! adakah mama dpt sharekan lagi kat sini.... nauzubillah...

~serius management tu mmg takde adab!!! dan tak heran pun kami teperangkap....sian opah kaki sakit akibat kejadian tu...walaupaun tak teruk mmg sungguh kecewa!!!

memenuhi ledakkan keinginan ku!!!

Wednesday, August 10, 2011
ni la aktiviti mama bila tinggal bedua dengan wathieq...percubaan pertama buat kek berdua dengan cuk mama selepas selesai bebuka puasa...

moist chocolate cake...akhirnya merasa jugak...nak beli bulan2 puasa ni mana larat nak makan byak2 so decide buat sendiri so boleh la makan sikit2... inilah hasilnya...


before masuk oven..


siappp sapu choc dan tabur choc rice...huh!!



ni potong tuk simpan so makan sikit2.... ~hihi


respon wathieq...
eeeee dap mamaa...siap curi2 cuit dengan tangan dia yg gebu tu masa mama tgh sapu choc...

lari2 main datang balik kat mama...mama nk kitt...nk kitt..cuit la masuk mulut dia setiap kali dia datang mengacau...

walaupun izz wathieq baru mencecah 21months dia pun dah mula faham dan kadang2 sajer nakal2 dia nak cuit2 kacau mama pastu gelak dan larikkkk....

en suami balik dengan senyuman....ermmm tak caya mama leh buat kek ngan wahtieq bedua...berjayaa!!!

~~wathieq la sekarang rajin puji mama...teharu rasanye dpt pujian dari sekecil yg baru je memahami kita...luv u sayang...

note to kak tim and hud hud~ saya berjaya jugak akhirnya..next step cookies plak...semangat ibu mengandung nih...

pergerakan pertama

Monday, July 18, 2011
kali ni mama terasa nk share...dah masuk beberapa hari tak ingat start bila adik izz dah mula gerak..menendang..alhamdulilah

terasa sedih, sebak, gembira tah tak tau nak ungkap tetiba rasa perasaan macam tu...semoga zuriatku dapat membesar dengan sempurna dan sihat disamping berkatiNYA dalam redha yang Maha ESA.


penglipur lara dan peneman hidup mama~ izz wathieq 20months dan adik izz 20weeks inside...luv u

~kadang2 kalau terasa kosong isilah hidupmu mendekati maha ESA agar kau mendapat ketenangan yang tidak terucap pada zahirnyaa...

balakong oh balakong semuanya dah berubah

Wednesday, July 13, 2011
erm masuk2 je wahhhhh dah lain laaa... The Mines....hik hik....geng2 MMSC yg serumah, tiap2 minggu akan beli barang masak kat sini + laluan utama ke tempat kerja + jalan pulang sambil membawa ais cream mcD...~huhuhu...melangkah masuk je dlm building nih...wahhh lainnyeee...paling penting car park yg hari2 menjadi laluan mama zaman2 baru2 dapat keje dah siap ada sensor dah pun masuk pun bleh pakai TnG.

masuk xcited la konon2nyee...bila masuk ermm still sama tak byak berubah sbb boleh ingat balik ada la kot kedai2 dah tukar owner. ada wing baru lg tp tak xplore sangat sbb mama pun tak larat dah.

buat teman2 seangkatan dulu diopis mahupun serumah kat balakong dulu sangat rindu kalian ~ peace... ;D


sampai2 tejumpa ala2 playground + swimming pool @level 5 klu tak silap...ni kat wing baru menarik jugak la sbb free kan so boleh la bawak anak2 pi mandi besuka ria tak panas ada bumbung+ ada playground...agak bersih sbb baru kot...hihi


penat main + jalan2 pusing mines dah penah so telelap suda...nyaris ada tmpat nk lelat klu tak jenuh mama abah nak dukung... ;D <--mama la tak larat...hihi


so kami meluruskan kaki dan melunjur2 kannye di sweetchat cafe ni...cari menu2 yg ringan2 jer...mmg menarik traditional yg elegant..sapa2 peminat durian byak food dia base durian..pancake la n etc....


ni menu abah...tp mama yg lebih...namanye Chick n cheese mashroom meltie..mmg sedap simple base dia roti biasa je tp menarik, siap ada potato chip lg kat sebelah tu..


ni pulak Mango Sagu Soup...sedappp sungguh..less sugar...sgt menggemarinyaa...adeyy


last hot choc...sungguh pekat dan likattt...woooww!!!...sbb mama dah pack tak larat nak msuk so abah yg kene abiskan...sbb mama byak makan abah punya..hahaha

~~menu abah ada tak upload...nanti la update...hihi..mmg best klu nak cari ada dekat the curve, mana tah lagi lupa...google cnfm jmpa... ;D

boleh tekan dan sentuh sikit jadi la

Friday, July 8, 2011
haaaa apakah...ni la hadiahnyee dari abah buat mama...

.
..
...
....
.....
......
.......
........
........
..........
............
.............
...........
........
.......
......
.....
....
...
..
.


mula-mula dapat~~~

wathieq: "poon pon elloo niii" (sambil tunjuk diri sendiri)...
mama : takmo la wathieqqq..ni mama punyaaa wathieq pakai la pon lama mama.
wathieq: nanakkk...poonn niii (dia nak jugak pon baru)...
abah : mana abang tau pandai2 la pujuk suh dia bagi balik...
mama :alaaaaaaaa......

~gara2 hp mama asyik hang + wathieq buat baling2 tu abah belikan baru...

thanks abah...walaupun hadiah tak dijangka mama menghargainya...luv u so much...

perut kembung yg terpaksa dikempiskan

Friday, July 1, 2011
tu la kisahnye mama yg tepaksa kecut perut (walaupun takleh sbb adik izz dlm perut nihh)dek kerana abah speed smpai 1600++...adeyyy nak tumbang rasa duk sebelah..nyaris izz wathieq tido dgn lenanye kat belakang klu tak tak tau la risau sgt2...istigfar je la banyak2...



gara2 ada appoitment dari selayang nak ke shah alam anta mama dulu masuk office...abah ada appoitment kat KL (takut jemm)..

@selayang-9.45am...sampai shah alam 10:05am ++...huisss...speed trap...cnfm kene kot...

1st time mama duk diam sebelah tanpa marah+cubit=hanye mengucap dan perasaan takut melanda...sbb abah ada appoitment penting kat KL so takmo lewat...

taringat balik...ohhhhhh cam ilang darah sekejap...tp wathieq juga tido dgn lena...

semoga DIA sentiasa berada disisi kami sekeluarga..aminnn

~~lepas ni cnfm mama akan jerit sampai tebelah highway tuh klu abah tak slow....adehhh..takuttt...

boleh tak abah bawak berhemah cam wathieq camnih..~huhuhuhu



~gud boy my hero...ponnn ponnn

sekincan ikan bakar sek 7 shah alam

Monday, June 27, 2011
al-kisah selera mama dah mula datang....akhirnya berjaya makan tambah kira 2 pinggan...ok la tu...klu tak b4 nak abiskan separuh pun tak lalu...adeyyy..

ni la kisahnya bila abah ajak :jom makan sekincan ikan bakar.
mama: betul ker ni?kata ada appointment? sempat ker.
abah: sepat kot...nak ker?
mama: boleh je mama tak penah try.

sesampai je mmg kereta full area situ walaupun keadaan sebelah dan area situ mmg kosong kedai2 byak lg tak bertuan...

mama: wah ramainyee, sedap sgt ker??
abah: tah...abg penah makan tmpat lain sedapla, itupun client blanjer...
mama: cehhh (dalam hati)...





sampai2 je wathieq dgn koleksi car yg abah baru bli duk hayal atas baby chair...



so abah yg oder sbb ada pengalaman la kata..ikan pari 3 ketul, sutung besaq 1 ekor, ikan kembung 1, cencaru 1...semua saiz sederhana...nasi putih 5...air buah 2, barli suam, tey woo waiss satu...uikk byaknye spa nak makan nih??

abah:sat gi sudin sampai... mama: ohh...

dalam 15 ke 20min tu air sampai...after tu ikan sampai, nasi sampai.... mama: uik dengar cita service sni sangat2 lambat..ni agak cepat la jugak...



so rate makan bagi we ols satu family mmg best la kene taste jugak..wathieq pun mau makan nasi...sos ikan bakar tu sedap2...total rm63++...so boleh judge sndiri la camna...

abah komen: mayb kebetulan boss dia ada tu service ok...or mmg tey ols dah improve service dia...ting +ve la...

i like manggo

Friday, June 24, 2011
ni la kisah cuk mama yg dpt manggo..abah tengah kupas lagi dia dah tunggu belakang abah...

wathieq: nakkk, akannn...akannn..arrr arrr (sambil menganga tunjuk tangan masuk mulut).
mama : ala sianyee dia ingatkan mama ngan abah tak paham dia nak buah tu...
abah : jap2 abah kupass nihh...duk jauh sikitt...


~akhirnya abah siap juga kupas...dapat jugak...yumieeee!!


~uisshh susah nak nak pengang licin asyik jatuhh jerr...


~opsss baju ngan suar kotoorr...agak-agak mama marah tak nihh...

mama & abah ~seronok tengok dah besar anak bujang sorg nih...be a gud boyy okehh... (berapa kali dah tukar baju dia nih....geramm jugak...huhuhu)

manisnya jari manis

Thursday, June 23, 2011
lama dah mama tak meninjau2 blogger2 tegar ni...so tetiba terbaca entry nih...credit to blogger nih..so mari kita sama2 renungkan...

satukan kedua tangan anda dan tekuk jari tengah ke bahagian dalam,kemudian 4 jari lainnya pertemukan ujungnya (lihat gambar)...



permainan dimulai.5 pasang jari tetapi hanya sepasang yang tidak boleh dipisahkan....

1.cuba buka ibu jari anda,ibu jari boleh di buka kerana ibu jari mewakili orang tua.manusia mengalami sakit dan kematian,oleh kerana demikian orang tua kita juga akan meninggalkan kita suatu hari nanti.

2.tutup kembali ibu jari anda dan buka jari telunjuk anda,jari telunjuk mewakili saudara kita (abang,kakak,adik).mereka memiliki keluarga sendiri,dan mereka juga akan meninggalkan kita suatu hari nanti.

3.sekarang tutup jari telunjuk anda dan buka jari kelingking anda,jari kelingking mewakili anak-anak.cepat atau lambat anak-anak juga akan meninggalkan kita kerana mereka harus berkeluarga sendiri.

4.selanjutnya,tutup jari kelingking anda,bukalah jari manis dimana anda menyarungkan cincin perkahwinan.anda akan heran kerana jari manis tersebut tidak boleh dibuka.kerana jari manis mewakili suami isteri,selama hidup anda dan pasangan anda akan terus melekat satu sama lain,sehidup semati.

p/s:kalau tak berapa nak paham cuba ulang step kat atas betul2..

luv abah sooo mushhh...thnks 2 be my kekasih hati hingga keakhir hayat..aminn

car...car..car...

Wednesday, June 22, 2011
last week balik dari kampung halaman request kat abah nk pi SACC. konon2 nk pi bli handbag. alasan handbag dah kuyak... ~hihi so abah pun kata jom laa...waahh mama apa lg...happy la selalu abah tak berapa rajin nk jalan2 nih...hajat mama pun termakbul gara2 suka kat handbag masa kuar wif officemate sanggup mencari ahad tu jugak... tiba...tiba... wathieq...bersuara...

carr carrr...yonn yonnn..(turun turun)...
mama: uik napa nih...
abah: tu dia nampak budak2 tu naik carr...
wathieq: yonnn arrrr...(nak turun laaa) tuu carrr...
mama: camna? kita nk pi bangi lg nih..
abah: takpe la kita bg la..lama kita tak bawak dia jalan2...

rate: rm5 / 20min...

lepas tunggu turn so dapatla satu car nih with remote control.. so age macam wathieq tak tau nk drive sendiri ni abahla control...



~mula2 muka takut sbb abah control n pelik sbb kenapa stering nih gerak2 sendiri...

lepas tu ermmm..siap bye..bye...kat semua orang yang lalu lalang area situ..abah siap request lagi nk tukar car lain pulak sbbnya main smpai 40 min...



lama jugak mama kene tunggu tu...takpe la sekali sekala...erm abis je time tu abah kata dah car dah rosak..jom balik...wathieq pun redha jer..sbb dah puas kot main lama...kalau tak mau dia jerit satu SACC tu dengar..



~sbbkan abah n mama tak penah bli toy carr tuk wathieq..abah kata sian dia takde toy car..ni la hadiah buat wathieq kini mencecah 20months...alhamdulillah besar dah anak mama..

cuk mama demam pulak

Thursday, June 16, 2011
minggu akhir bulan mei mmg penuh liku2...balik je dari kampung selepas dengar berida arwah paklong meninggal. al-fatihah buat paklong sekeluarga. masa kecik2 tak paham sangat salah silah keluarga ni mama ingat arwah atok mama rupanya pakcikku... selesai semua dah balik shah alam mama jd sangat2 tak larat esoknya wathieq badan mula demam mugkin jangkit dari mama, tp tu la dia kecik lg lama tak demam mama tak larat semangat dia pun kurang.

nak jadi cerita mama akhirnya amik keputusan +MC dan cuti seminggu mama tak masuk ofice, keje byak tetunda. oh mmg menguji kami. wathieq doc minta masuk ubat je sbb takut demam dia terlalu panas... tp lepas ok je badan dia mula la melasak balik siap lari2 pengubat la mama yg tgah tak larat+muntah2....indahnya tengok pembesaran mu wahai anak di depan mata mama sendiri.


mama tak larat minta wathieq check temp sendiri....gud boy~~


abah tepaksa keje juga so tinggal kami bedua mama kene masak, siapkan makan sbb nk beli kat luar nak drive pun dengan cuaca panas mama macam nak pitam.

alhamdulillah semuanya sihat kini...moga anak-anak mama sihat dan mama dapat kuatkan untuk mu dan buat suami tersanyang di bawah dilindungiMU..amin...


ni muka budak dah sihat...tak saba tunggu abah balik tu je la dia mengadap...abahh nakk...~

sy rindu zaman remaja dan kanak-kanak riang

Monday, May 30, 2011
erm kadang2 bila umur dah semakin meningkat bila masuk tahun baru teringat zaman dolu2 biasanya awal tahun gni sibuk pasal sekolah...gi sek jumpa kawan2 balik sekolah lepak dulu tp golongan lepak yg sopan sbb kami lepak depan umah jer ~hik hik cover diri sendiri..nak berbopren mmg tak pandai so kalau mama tak pi rumah kawan mama dia dtg umah mama...nak katakan every day la gtu...

mama zaman sekolah rendah






balik dari weding cikgu...singgah taman main dlu...ye kami masih kanak2 riang


form 1...mula nak meningkat remaja




abis je sekolah menengah tekad takmo sekolah dah (kot la nak sambung stpm)konon remaja hati meronta2 terus cari kerja...dua hari camtu la after SPM dah keje kat 7e dekat rumah.

ni geng2 sek menengah mama


dlu aktif bersukan...netball weii....adoiii rindunyee


ya kami dah abis sekolah


bila start smbung masuk uitm..yg lain2 pun ada hala tuju sendiri...kalaula ada reunion mmg best...

~usia makin meningkat semua ni akan menjadi kenangan abadi...luv u olss ;D

bowling oh bowling

Friday, May 27, 2011
walaupan lambat nak hupdate tp kira ok la ni la antara memory2 mama ya. mama join bowling tournament anjuran kelab kat opis nih, so bebekalkan konon2 semangat kesukanan dan kegilaan lama tak main bowling mama gagahkan la join walaupun usia adik izz kita meningkat 10 minggu dalam kandungan...adeyyy boleh ke main nih...

tung tang tung tang siapkan wathieq dlm kol 9.15am we ols satu family bertolak la dr rumah, pandu lalu siap2 en MCD bekalan konon takut mama lapa, sebebanla barang nak bawak kat pusat bowling tu. so abahla jadi mangsa. nak jadi cerita izz wathieq cam tak berapa nk sihat la dengan hidung still berhingus lg tp mama dah siap2 kan persediaan tuk smua tu.

sampai2 tempat kejadian tamai jugakla dah we ols siap tapau mcD lg...hahaha poyo je last2 "outside food not allowed"...kuang kung kung..takpe la layan sikit2 bleh kot...


ni la inspirasi mama abah


~team mama terbaeekk


~abahizz beraksi....

dan keputusannye............


team mama dapatla hamper kira ok la kan top5... ~lalala


walaupun mama tak dpt hadiah dpt top 3 pun jadila...tangan dah lemau dah pegang bola...4 game wooo lama tak main...lepas rindu besukan...bola jaring lama dah tak sentuh...bola bowling je la...

abah plak...jeng jeng jeng




top 10...jadi la...mood tak masyukk katanye....hik hik...next time yeahh!!

~pas adik izz selesai deliver dan mama pun dah kuat dan gagah semula...teringin nk join team bola jaring....giannn woo lama tak mainnn...kawan2 tahun depan ajak la saya main bola jaring yee sy ni takla teror tp gian tu ada...huk huk

~thnks jugak kat sura n tasha sbb jaga kenakalan izz wathieq masa mama ngan abah duk lontar2 bolaa...jasa kalian sangat2 laaaa dihargai... ;D