468x60

rasamas n domino kupon

Sunday, January 30, 2011
harini wathieq tak berapa sihat...sabtu ke seremban kene hujan skit hidung pun oledy basah2...mula la detik2 risau, ye la dulu 6bulan ada xprience warded, sejak tu mama akan alert klu wathieq demam. naluri seorang mama kot akan over risau. pagi2 ahad sempat la pegi makan jap sbb mama ada kupon so abah pun sempoi tak kesah makan apa pun lokasi untuk dituju Rasamas sek 7. pakai dua kupon + white coffee for abah dan pink guava for mama..n wathieq dapat la part kentang goreng dr set abah...kupon ni abah bli ngan harga 25hinggit...buy 1 set free 1 set..best jugakla...masih byak kupon yg nk pakai...

time ni wathieq demam mcm dah kebah tp tak sangka plak demam balik...mugkin tak baik sungguh kot..


~mama dah siap iron baju n tudung smua untuk isnin ni tp start 3 pagi wathieq cam dah memerap dlm ngantuk2 tu 5pagi td perasan badan wathieq panas balik...sbbkan risau sgt cam demam balik so mama pun tepaksa la cuti tak sampai hati nk hantar dia ke rumah bb siter dengan keadaan badan dia panas tu. saat2 tak terduga gni mmg tepaksa buat keputusan mengejut..

~kupon domino pun byak....dah pakai 2 layan jugak domino nih... ;D

yellow car red car

Friday, January 28, 2011
semalam duk ajar wathieq sebut ni "yellow lorry red lorry....yellow lorry red lorry...yellow lorry red lorry"...ulang punya ulang sampai mama pun tebelit2 lidah...last2 wathieq sebut "hohohooooo" bunyi carr...anak mama anak mama..wathieq yg sangat xcited tiap kali jumpa stering menyebabkan abah suh mama bawak wathieq masuk playground...siap boleh la buat aksi berani terjun dengan beraninye...nyaris tempat tak bahaya..tempat pun ok time tak ramai so selesa la wathieq main situ. walaupun wathieq duk main car sahaja mama yg xcited suh dia main lain tp tak layan lari jugak daptkan car (takut orang lain amik car tu) ~huhuhu...so layan kan aja laaa....nyaris nk balik bila ajak kuar..klu tak jenuh nk jugak tu... ~huhuhu


rate: rm2 per 20min.
Lokasi: JJ kepong.


~2nd time ke JJ kopong walaupun dekat ngan umah opah..
~semperna wathieq genab 15months...yeaaaa anak mama dah makin membesar..
~gigi dah ada lapan batang 4 atas 4 bawah...berat mayb dah masuk 10kg kot...lama tak timbang...

kamu mmg slow yg melampau!!

Monday, January 17, 2011
ya!!!kamu sangat slow!! adakah propaganda dan agenda disebaliknya...tu la kisah streamyx dirumah...nak kata pakage yg paling murah..tidak sama sekali kerana en izuan dirumah nak pakai macam2 so kami amik pakage yg agak laju bulan2 rm100++. setakat 2 user per day tatkkan bleh slow camtu sekali..
sebelum unifi ni diperkenalkan secara berleluasa paling simple nk bg example nk loading youtube mmg cepat...now nk masuk separuh hari pun belum tentu abis..huh!! sangat tension adakah mereka2 ini menjadikan isu ini supaya pengguna beralih arah upgrade kepada unifi..tu la stategi agaknya supaya meningkatkan pengguna. ya sebagai pengguna sy mmg tekilan adakah ini cara menarik pelanggan menukar a.k.a mengupgrade penggunaan ini.

feel macam pakai pc gedabak zaman dlu2 siap kna dial-up b4 connect ke internet..huh!!

sumber



~mmg tak puas hati...sbb sgt beza dr dulu....bagaimana agaknya pengguna lain??adakah mengalami situasi yg sama??

new mini netbook again!!

Thursday, January 13, 2011
wathieq dengan kusyuknya nak jugak mini-black mama...tu kalau amik tu cnfm mini-black ku diketuk...adoiii camna nk buat yerrr..



setelah fikir punya fikir ada idea..masa keluar together2 ngan geng hot mummy last week mama pun terjumpa la shop jual toy2 ni takde niat pun nk cari then ternampak la ala2 notebook tp siap meriah dengan color2 mmg klu tgok sesuai la tuk budak2...so sje bg wathieq pegang...apa reaksinyee..................

............sikit pun tak xcited nk amik....mama tau dia mesti nk sebijik ala2 mama punya....bila tunjuk yg ini....so inila hasilnyaa....



yee wathieq mmg nak yg sebijik ala2 mama n abah...so now dia dh puas hati....so far gangguan ketika we ols menggunakan notebook agak kurang sbb wathieq pun dah ada satu...

tp kadang2 wathieq jeling2 jugak mama ngan abah punya sbb dia punya tak full screen just ada bunyi lagu2..interactive sket...A B C...A for APPLE...(dlm hati wathieq "napa la screen dia hitam putih jer") ~hihi jadilaa...

maka selamatla RM mamanya..nyaris abah yg bekalkan belanja...hihi...~tq abah...

~tika pgnen wathieq 7bulan gtu mama ada duk telibat migration data until 4pagi gtu...agaknye ni ada darah yg mengalir la ni...

macam tak caya je akhirnya!!

Sunday, January 9, 2011
yezaa..akhirnya mama berjaya drive sendiri kete abah bawak wathieq with unty rini n dak cuk adam n unty mimi...walaupun tak jauh pi selayang mall sajerr.. ~kih kih kih...setalah hampir setahun kot plan akhirnya abah luluskan permohonan dan izinkan jalan2 wif wathieq without abah...(lgpun ada reason sbb abah kursus).

yg best sbb mama dpt jalan2 ngan my lovely frand...abis je saat2 bergelar stud sekolah kami betiga amatlaaa rajin keluar bersama...kancil biru mimi menjadi kenangan kami bertiga...start masing2 dah smbung study n bz ngan life sendiri n now akhirnya kami berjaya jumpa semula...

mama n wathieq


future mummy...unty mimie


my hero yang sungguh happy!!


hot mummy


~ye baru terasa survive bila abah tiada bersama...wathieq pun pandai jaga diri tak nakai without abah...klu abah ada stroller, bag smua abah bawak...time ni smua kna buat sendiri...terasa begitu dihargai biala bersama abah.. ;D

famous thai shah alam

Wednesday, January 5, 2011
akhirnya terlaksana juga plan mama ngan en adzman officemate mama semperna rezeki dpt APC tahun ni dan kenaikan pangkat abg man dan beliau sendiri gelarkan sebagai BKT(budak kanan tertinggi) tp mama assign sbg BKT (bapak kanan tertinggi) ~huhu jangan marahhh..

so Famous Thai Shah Alam kat building Plaza Masalam tu....menu..jeng jeng jeng...cnfm lelehhh....tp tu la time makan ala2 cover2 agak sopan la jugak smua... ~kikiki

sotong


ayam


sayur kailan


tauhu


udang


ikan steam


mama dan oficemate yg lain


angkatan tentera lain






~start makan 1:15 camtu balik je office duduk sambil hangguk2..makin paham...~hoho tp mmg best so dpt la bekmpul smua lgpun dah akhir tahun lama tak kumpul2 camni...

~pic en adzman takdok rupanya...

penjaga gol harimau melaya dirisik MU

Tuesday, January 4, 2011
wahhhh....klu ya alhamdulillah akhirya bola sepak harimau malaya menyerlah dimata dunia...mama dengar berita ni keluar HOT.fm masa otw balik keje semalam...teruja jugakla..tu duk google katanya story mory ada dlm prtal rasmi MU En Alax Ferguson sedang cuba merisik khabar..club bola fav abah plak tu..so tahniah la kepada Khairul fahmi..gud luck for u...walaupun mama ni tak berapa la nk ikut pekembangan bola sepak dunia ni tapi sbb abah duk fav ke MU ni so mama pun naik kenal player2 MU ni...mayb khairul fahmi ble ganti van der sar la kut... ~huhu tahniah2 kepada anak didik Datuk K (kenapa panggil datuk K...ha mai layari kisah ini) ~kikiki

so mama copy sket pic hero malaya yg jaga gawang malaysia ni.


mama pun copy pic ni..kot2 la betul hero malaya ni bleh ganti En Edwin Van Der Sar ni..


~tak penah bukak topik bola sbb balik keje cam teruja skit so rajin la beblog jap..tuah ayam nampak dikaki tuah badan sapa yg tau...alhamdulillah wathieq sok plah jd player MU gak tak?? lupa opah nak kwathieq jd ostazz... ;D
~telah dirisik2 ala2 website MU ciplak rasanye....erm layannn