468x60

sy rindu zaman remaja dan kanak-kanak riang

Monday, May 30, 2011
erm kadang2 bila umur dah semakin meningkat bila masuk tahun baru teringat zaman dolu2 biasanya awal tahun gni sibuk pasal sekolah...gi sek jumpa kawan2 balik sekolah lepak dulu tp golongan lepak yg sopan sbb kami lepak depan umah jer ~hik hik cover diri sendiri..nak berbopren mmg tak pandai so kalau mama tak pi rumah kawan mama dia dtg umah mama...nak katakan every day la gtu...

mama zaman sekolah rendah






balik dari weding cikgu...singgah taman main dlu...ye kami masih kanak2 riang


form 1...mula nak meningkat remaja




abis je sekolah menengah tekad takmo sekolah dah (kot la nak sambung stpm)konon remaja hati meronta2 terus cari kerja...dua hari camtu la after SPM dah keje kat 7e dekat rumah.

ni geng2 sek menengah mama


dlu aktif bersukan...netball weii....adoiii rindunyee


ya kami dah abis sekolah


bila start smbung masuk uitm..yg lain2 pun ada hala tuju sendiri...kalaula ada reunion mmg best...

~usia makin meningkat semua ni akan menjadi kenangan abadi...luv u olss ;D

bowling oh bowling

Friday, May 27, 2011
walaupan lambat nak hupdate tp kira ok la ni la antara memory2 mama ya. mama join bowling tournament anjuran kelab kat opis nih, so bebekalkan konon2 semangat kesukanan dan kegilaan lama tak main bowling mama gagahkan la join walaupun usia adik izz kita meningkat 10 minggu dalam kandungan...adeyyy boleh ke main nih...

tung tang tung tang siapkan wathieq dlm kol 9.15am we ols satu family bertolak la dr rumah, pandu lalu siap2 en MCD bekalan konon takut mama lapa, sebebanla barang nak bawak kat pusat bowling tu. so abahla jadi mangsa. nak jadi cerita izz wathieq cam tak berapa nk sihat la dengan hidung still berhingus lg tp mama dah siap2 kan persediaan tuk smua tu.

sampai2 tempat kejadian tamai jugakla dah we ols siap tapau mcD lg...hahaha poyo je last2 "outside food not allowed"...kuang kung kung..takpe la layan sikit2 bleh kot...


ni la inspirasi mama abah


~team mama terbaeekk


~abahizz beraksi....

dan keputusannye............


team mama dapatla hamper kira ok la kan top5... ~lalala


walaupun mama tak dpt hadiah dpt top 3 pun jadila...tangan dah lemau dah pegang bola...4 game wooo lama tak main...lepas rindu besukan...bola jaring lama dah tak sentuh...bola bowling je la...

abah plak...jeng jeng jeng




top 10...jadi la...mood tak masyukk katanye....hik hik...next time yeahh!!

~pas adik izz selesai deliver dan mama pun dah kuat dan gagah semula...teringin nk join team bola jaring....giannn woo lama tak mainnn...kawan2 tahun depan ajak la saya main bola jaring yee sy ni takla teror tp gian tu ada...huk huk

~thnks jugak kat sura n tasha sbb jaga kenakalan izz wathieq masa mama ngan abah duk lontar2 bolaa...jasa kalian sangat2 laaaa dihargai... ;D

bersukaria mandi manda

lama mama tak update blog..erm kekangan masa+ mood badan tak berapa nk active..ku gagahi juga... ~huhu 2april 2011 abah ajak join club kete dia rondorian pi konvoi ramai2 ke sg. kelah...mama pun takut takde geng so abah kata ajakla opah teman kot kakak nabihah pun nk ikut...kita pun tak plan so tgok la macam mana...mama dgn xcitednye nk pi mandi ingatnye sungai...tup2 ala2 pool buatan...(tu la sapa suh tak google dlu b4 pi)... tp layan la air sejuk air gunung... tp tak syoknye panas terikkkk nyarisla datang pagi2 dr KL so smpai dlm kol 10 camtu...

oleh kerana outside food takleh nak bawak masuk so mmg tepaksa la mengalas perut kat dlm kete dlu b4 besuka ria sbbnya perut dah nyayi lagu dondang sayang dah...sian ke wathieq jugak sbbnya dia tak makan dr pagi... so ni la koleksi mama n wathieq begumbira....


cari port baekkk...


Opah cekal siapkan bekalan makanan + melayan kerenah anak dan cucunye..tebaekkk


kolam buatan manusia sumber daripada air gunung


mula2 takut jugak..


yeee saya sudah berani mama


kakak nabihah kawan setia wathieq


dah mengigil tp nk jugak main air


ni la team kereta abah yang last2 ada 4 kereta je pegi

pegi ni pun balik hari je sampai KL petang tu jugak smpatla solat kat masjid area sg. kelah tu ...makan kat R&R...dan perjalanan pulangg...

~nanti ada rezeki boleh holiday lg untuk merehatkan minda...mmg indah

Keputusan kemasukan UPU

Friday, May 6, 2011
dpt maklumat dr office mate ku yg harini kuar result sapa2 lepasan spm...(PADA 06 MEI 2011 MULAI JAM 12:00 TGH HARI)....

so teringat kat adik tunggalku itu....so dengan baik hati kakaknya balik office terus cari no ic dia dan terus check...dan keputusannya...jeng jeng jeng...alhamdulillah adikku dapat di UiTM dihatiku...tempatku berkhidmat... ;D so now tepulang kepada dia nk pi ke terpulang masa depan dia nk jadi apa...



kpd sesiapa nk check keputusan anak2 ke adik2 sedara mara kawan2...meh check sni...

http://upu.mohe.gov.my/


~tahniah kepada adikku terpulangla pada anda utk mencorak masa depanmu ye...kakak sentiasa mendoakan kamu berjaya.. gud luck!!!