468x60

sekincan ikan bakar sek 7 shah alam

Monday, June 27, 2011
al-kisah selera mama dah mula datang....akhirnya berjaya makan tambah kira 2 pinggan...ok la tu...klu tak b4 nak abiskan separuh pun tak lalu...adeyyy..

ni la kisahnya bila abah ajak :jom makan sekincan ikan bakar.
mama: betul ker ni?kata ada appointment? sempat ker.
abah: sepat kot...nak ker?
mama: boleh je mama tak penah try.

sesampai je mmg kereta full area situ walaupun keadaan sebelah dan area situ mmg kosong kedai2 byak lg tak bertuan...

mama: wah ramainyee, sedap sgt ker??
abah: tah...abg penah makan tmpat lain sedapla, itupun client blanjer...
mama: cehhh (dalam hati)...





sampai2 je wathieq dgn koleksi car yg abah baru bli duk hayal atas baby chair...



so abah yg oder sbb ada pengalaman la kata..ikan pari 3 ketul, sutung besaq 1 ekor, ikan kembung 1, cencaru 1...semua saiz sederhana...nasi putih 5...air buah 2, barli suam, tey woo waiss satu...uikk byaknye spa nak makan nih??

abah:sat gi sudin sampai... mama: ohh...

dalam 15 ke 20min tu air sampai...after tu ikan sampai, nasi sampai.... mama: uik dengar cita service sni sangat2 lambat..ni agak cepat la jugak...



so rate makan bagi we ols satu family mmg best la kene taste jugak..wathieq pun mau makan nasi...sos ikan bakar tu sedap2...total rm63++...so boleh judge sndiri la camna...

abah komen: mayb kebetulan boss dia ada tu service ok...or mmg tey ols dah improve service dia...ting +ve la...

i like manggo

Friday, June 24, 2011
ni la kisah cuk mama yg dpt manggo..abah tengah kupas lagi dia dah tunggu belakang abah...

wathieq: nakkk, akannn...akannn..arrr arrr (sambil menganga tunjuk tangan masuk mulut).
mama : ala sianyee dia ingatkan mama ngan abah tak paham dia nak buah tu...
abah : jap2 abah kupass nihh...duk jauh sikitt...


~akhirnya abah siap juga kupas...dapat jugak...yumieeee!!


~uisshh susah nak nak pengang licin asyik jatuhh jerr...


~opsss baju ngan suar kotoorr...agak-agak mama marah tak nihh...

mama & abah ~seronok tengok dah besar anak bujang sorg nih...be a gud boyy okehh... (berapa kali dah tukar baju dia nih....geramm jugak...huhuhu)

manisnya jari manis

Thursday, June 23, 2011
lama dah mama tak meninjau2 blogger2 tegar ni...so tetiba terbaca entry nih...credit to blogger nih..so mari kita sama2 renungkan...

satukan kedua tangan anda dan tekuk jari tengah ke bahagian dalam,kemudian 4 jari lainnya pertemukan ujungnya (lihat gambar)...



permainan dimulai.5 pasang jari tetapi hanya sepasang yang tidak boleh dipisahkan....

1.cuba buka ibu jari anda,ibu jari boleh di buka kerana ibu jari mewakili orang tua.manusia mengalami sakit dan kematian,oleh kerana demikian orang tua kita juga akan meninggalkan kita suatu hari nanti.

2.tutup kembali ibu jari anda dan buka jari telunjuk anda,jari telunjuk mewakili saudara kita (abang,kakak,adik).mereka memiliki keluarga sendiri,dan mereka juga akan meninggalkan kita suatu hari nanti.

3.sekarang tutup jari telunjuk anda dan buka jari kelingking anda,jari kelingking mewakili anak-anak.cepat atau lambat anak-anak juga akan meninggalkan kita kerana mereka harus berkeluarga sendiri.

4.selanjutnya,tutup jari kelingking anda,bukalah jari manis dimana anda menyarungkan cincin perkahwinan.anda akan heran kerana jari manis tersebut tidak boleh dibuka.kerana jari manis mewakili suami isteri,selama hidup anda dan pasangan anda akan terus melekat satu sama lain,sehidup semati.

p/s:kalau tak berapa nak paham cuba ulang step kat atas betul2..

luv abah sooo mushhh...thnks 2 be my kekasih hati hingga keakhir hayat..aminn

car...car..car...

Wednesday, June 22, 2011
last week balik dari kampung halaman request kat abah nk pi SACC. konon2 nk pi bli handbag. alasan handbag dah kuyak... ~hihi so abah pun kata jom laa...waahh mama apa lg...happy la selalu abah tak berapa rajin nk jalan2 nih...hajat mama pun termakbul gara2 suka kat handbag masa kuar wif officemate sanggup mencari ahad tu jugak... tiba...tiba... wathieq...bersuara...

carr carrr...yonn yonnn..(turun turun)...
mama: uik napa nih...
abah: tu dia nampak budak2 tu naik carr...
wathieq: yonnn arrrr...(nak turun laaa) tuu carrr...
mama: camna? kita nk pi bangi lg nih..
abah: takpe la kita bg la..lama kita tak bawak dia jalan2...

rate: rm5 / 20min...

lepas tunggu turn so dapatla satu car nih with remote control.. so age macam wathieq tak tau nk drive sendiri ni abahla control...



~mula2 muka takut sbb abah control n pelik sbb kenapa stering nih gerak2 sendiri...

lepas tu ermmm..siap bye..bye...kat semua orang yang lalu lalang area situ..abah siap request lagi nk tukar car lain pulak sbbnya main smpai 40 min...



lama jugak mama kene tunggu tu...takpe la sekali sekala...erm abis je time tu abah kata dah car dah rosak..jom balik...wathieq pun redha jer..sbb dah puas kot main lama...kalau tak mau dia jerit satu SACC tu dengar..



~sbbkan abah n mama tak penah bli toy carr tuk wathieq..abah kata sian dia takde toy car..ni la hadiah buat wathieq kini mencecah 20months...alhamdulillah besar dah anak mama..

cuk mama demam pulak

Thursday, June 16, 2011
minggu akhir bulan mei mmg penuh liku2...balik je dari kampung selepas dengar berida arwah paklong meninggal. al-fatihah buat paklong sekeluarga. masa kecik2 tak paham sangat salah silah keluarga ni mama ingat arwah atok mama rupanya pakcikku... selesai semua dah balik shah alam mama jd sangat2 tak larat esoknya wathieq badan mula demam mugkin jangkit dari mama, tp tu la dia kecik lg lama tak demam mama tak larat semangat dia pun kurang.

nak jadi cerita mama akhirnya amik keputusan +MC dan cuti seminggu mama tak masuk ofice, keje byak tetunda. oh mmg menguji kami. wathieq doc minta masuk ubat je sbb takut demam dia terlalu panas... tp lepas ok je badan dia mula la melasak balik siap lari2 pengubat la mama yg tgah tak larat+muntah2....indahnya tengok pembesaran mu wahai anak di depan mata mama sendiri.


mama tak larat minta wathieq check temp sendiri....gud boy~~


abah tepaksa keje juga so tinggal kami bedua mama kene masak, siapkan makan sbb nk beli kat luar nak drive pun dengan cuaca panas mama macam nak pitam.

alhamdulillah semuanya sihat kini...moga anak-anak mama sihat dan mama dapat kuatkan untuk mu dan buat suami tersanyang di bawah dilindungiMU..amin...


ni muka budak dah sihat...tak saba tunggu abah balik tu je la dia mengadap...abahh nakk...~