468x60

car...car..car...

Wednesday, June 22, 2011
last week balik dari kampung halaman request kat abah nk pi SACC. konon2 nk pi bli handbag. alasan handbag dah kuyak... ~hihi so abah pun kata jom laa...waahh mama apa lg...happy la selalu abah tak berapa rajin nk jalan2 nih...hajat mama pun termakbul gara2 suka kat handbag masa kuar wif officemate sanggup mencari ahad tu jugak... tiba...tiba... wathieq...bersuara...

carr carrr...yonn yonnn..(turun turun)...
mama: uik napa nih...
abah: tu dia nampak budak2 tu naik carr...
wathieq: yonnn arrrr...(nak turun laaa) tuu carrr...
mama: camna? kita nk pi bangi lg nih..
abah: takpe la kita bg la..lama kita tak bawak dia jalan2...

rate: rm5 / 20min...

lepas tunggu turn so dapatla satu car nih with remote control.. so age macam wathieq tak tau nk drive sendiri ni abahla control...



~mula2 muka takut sbb abah control n pelik sbb kenapa stering nih gerak2 sendiri...

lepas tu ermmm..siap bye..bye...kat semua orang yang lalu lalang area situ..abah siap request lagi nk tukar car lain pulak sbbnya main smpai 40 min...



lama jugak mama kene tunggu tu...takpe la sekali sekala...erm abis je time tu abah kata dah car dah rosak..jom balik...wathieq pun redha jer..sbb dah puas kot main lama...kalau tak mau dia jerit satu SACC tu dengar..



~sbbkan abah n mama tak penah bli toy carr tuk wathieq..abah kata sian dia takde toy car..ni la hadiah buat wathieq kini mencecah 20months...alhamdulillah besar dah anak mama..

2 komen pembaca:

  1. anak aku ada banyak toys lelaki sebab rumah pengasuh ramai lelaki.
    kereta la, traktor la, lori laa..naik fenen aku :p

    tak pernah bagi dia naik lagi menda ni..takut ketagih ;p

  1. mama_izz said...:

    konon dlu camtu la takut ketagih..kadang2 sian tgok dia tgok toy org nak minta malu2...tp lelaki tetap lelaki....dia sgt2 suka dapt toy cmtu...