468x60

sekincan ikan bakar sek 7 shah alam

Monday, June 27, 2011
al-kisah selera mama dah mula datang....akhirnya berjaya makan tambah kira 2 pinggan...ok la tu...klu tak b4 nak abiskan separuh pun tak lalu...adeyyy..

ni la kisahnya bila abah ajak :jom makan sekincan ikan bakar.
mama: betul ker ni?kata ada appointment? sempat ker.
abah: sepat kot...nak ker?
mama: boleh je mama tak penah try.

sesampai je mmg kereta full area situ walaupun keadaan sebelah dan area situ mmg kosong kedai2 byak lg tak bertuan...

mama: wah ramainyee, sedap sgt ker??
abah: tah...abg penah makan tmpat lain sedapla, itupun client blanjer...
mama: cehhh (dalam hati)...





sampai2 je wathieq dgn koleksi car yg abah baru bli duk hayal atas baby chair...



so abah yg oder sbb ada pengalaman la kata..ikan pari 3 ketul, sutung besaq 1 ekor, ikan kembung 1, cencaru 1...semua saiz sederhana...nasi putih 5...air buah 2, barli suam, tey woo waiss satu...uikk byaknye spa nak makan nih??

abah:sat gi sudin sampai... mama: ohh...

dalam 15 ke 20min tu air sampai...after tu ikan sampai, nasi sampai.... mama: uik dengar cita service sni sangat2 lambat..ni agak cepat la jugak...



so rate makan bagi we ols satu family mmg best la kene taste jugak..wathieq pun mau makan nasi...sos ikan bakar tu sedap2...total rm63++...so boleh judge sndiri la camna...

abah komen: mayb kebetulan boss dia ada tu service ok...or mmg tey ols dah improve service dia...ting +ve la...

6 komen pembaca:

  1. Kancilbiru said...:

    wahh sedapnya...boleh la nk try pasni..;)

  1. mamasue said...:

    hahaha!patut la mamasue pelik nasi smp 5 pinggan pastu air mcm2 jenis...rupanya ade org lain nak join

  1. iera said...:

    dah besar dah rupenye anak akak..hari tu masa jumpa kat pusat bowling kecik je lagi.hehhee..best tak mkn kat sekinchan tu kak?nak try jugak tp tak berkesempatan pun lagi..

  1. eliss pergi pun cepat jugak dan rasa jugak laa sos perap ikan bakar dia, tadak laa tak sedap langsung.tapi rata2 org komen negatif laa psl sekinchan ikan bakar ni :p mungkin bukan yang shah alam la. eliss x publish lagi psl ni :)

  1. mama_izz said...:

    kancilbiru-boleh try tapi tu la 2nd time nk pi mmg ramai gilerr seat pun takdek..

    mamasue-huhu tu la nmpak rakus la byak tp kira ada 2 lelaki ok la tu +mama yg makin ada selera...hihi

    iera-besar dah ira jalan pun takmo pegang2 dah + pandai dah ngamuk klu tak dpt apa dia nak..

    eliss-erm tu la upload sikit ni pun cmre hp je tak edit pun...hihi pic tak lawa sgt... ~tp sos ari tu 2nd time kitaorg perah limau macam tak best plak....b4 limau letak tepi je..so citarasa kami sekeluarga makan gtu lg ok kot...

  1. mummyosh said...:

    woowww sedap nampak...kalu aku yg tak ngidam ni pon mau 2 3 kali nambah hahhahaha