468x60

pergerakan pertama

Monday, July 18, 2011
kali ni mama terasa nk share...dah masuk beberapa hari tak ingat start bila adik izz dah mula gerak..menendang..alhamdulilah

terasa sedih, sebak, gembira tah tak tau nak ungkap tetiba rasa perasaan macam tu...semoga zuriatku dapat membesar dengan sempurna dan sihat disamping berkatiNYA dalam redha yang Maha ESA.


penglipur lara dan peneman hidup mama~ izz wathieq 20months dan adik izz 20weeks inside...luv u

~kadang2 kalau terasa kosong isilah hidupmu mendekati maha ESA agar kau mendapat ketenangan yang tidak terucap pada zahirnyaa...

balakong oh balakong semuanya dah berubah

Wednesday, July 13, 2011
erm masuk2 je wahhhhh dah lain laaa... The Mines....hik hik....geng2 MMSC yg serumah, tiap2 minggu akan beli barang masak kat sini + laluan utama ke tempat kerja + jalan pulang sambil membawa ais cream mcD...~huhuhu...melangkah masuk je dlm building nih...wahhh lainnyeee...paling penting car park yg hari2 menjadi laluan mama zaman2 baru2 dapat keje dah siap ada sensor dah pun masuk pun bleh pakai TnG.

masuk xcited la konon2nyee...bila masuk ermm still sama tak byak berubah sbb boleh ingat balik ada la kot kedai2 dah tukar owner. ada wing baru lg tp tak xplore sangat sbb mama pun tak larat dah.

buat teman2 seangkatan dulu diopis mahupun serumah kat balakong dulu sangat rindu kalian ~ peace... ;D


sampai2 tejumpa ala2 playground + swimming pool @level 5 klu tak silap...ni kat wing baru menarik jugak la sbb free kan so boleh la bawak anak2 pi mandi besuka ria tak panas ada bumbung+ ada playground...agak bersih sbb baru kot...hihi


penat main + jalan2 pusing mines dah penah so telelap suda...nyaris ada tmpat nk lelat klu tak jenuh mama abah nak dukung... ;D <--mama la tak larat...hihi


so kami meluruskan kaki dan melunjur2 kannye di sweetchat cafe ni...cari menu2 yg ringan2 jer...mmg menarik traditional yg elegant..sapa2 peminat durian byak food dia base durian..pancake la n etc....


ni menu abah...tp mama yg lebih...namanye Chick n cheese mashroom meltie..mmg sedap simple base dia roti biasa je tp menarik, siap ada potato chip lg kat sebelah tu..


ni pulak Mango Sagu Soup...sedappp sungguh..less sugar...sgt menggemarinyaa...adeyy


last hot choc...sungguh pekat dan likattt...woooww!!!...sbb mama dah pack tak larat nak msuk so abah yg kene abiskan...sbb mama byak makan abah punya..hahaha

~~menu abah ada tak upload...nanti la update...hihi..mmg best klu nak cari ada dekat the curve, mana tah lagi lupa...google cnfm jmpa... ;D

boleh tekan dan sentuh sikit jadi la

Friday, July 8, 2011
haaaa apakah...ni la hadiahnyee dari abah buat mama...

.
..
...
....
.....
......
.......
........
........
..........
............
.............
...........
........
.......
......
.....
....
...
..
.


mula-mula dapat~~~

wathieq: "poon pon elloo niii" (sambil tunjuk diri sendiri)...
mama : takmo la wathieqqq..ni mama punyaaa wathieq pakai la pon lama mama.
wathieq: nanakkk...poonn niii (dia nak jugak pon baru)...
abah : mana abang tau pandai2 la pujuk suh dia bagi balik...
mama :alaaaaaaaa......

~gara2 hp mama asyik hang + wathieq buat baling2 tu abah belikan baru...

thanks abah...walaupun hadiah tak dijangka mama menghargainya...luv u so much...

perut kembung yg terpaksa dikempiskan

Friday, July 1, 2011
tu la kisahnye mama yg tepaksa kecut perut (walaupun takleh sbb adik izz dlm perut nihh)dek kerana abah speed smpai 1600++...adeyyy nak tumbang rasa duk sebelah..nyaris izz wathieq tido dgn lenanye kat belakang klu tak tak tau la risau sgt2...istigfar je la banyak2...



gara2 ada appoitment dari selayang nak ke shah alam anta mama dulu masuk office...abah ada appoitment kat KL (takut jemm)..

@selayang-9.45am...sampai shah alam 10:05am ++...huisss...speed trap...cnfm kene kot...

1st time mama duk diam sebelah tanpa marah+cubit=hanye mengucap dan perasaan takut melanda...sbb abah ada appoitment penting kat KL so takmo lewat...

taringat balik...ohhhhhh cam ilang darah sekejap...tp wathieq juga tido dgn lena...

semoga DIA sentiasa berada disisi kami sekeluarga..aminnn

~~lepas ni cnfm mama akan jerit sampai tebelah highway tuh klu abah tak slow....adehhh..takuttt...

boleh tak abah bawak berhemah cam wathieq camnih..~huhuhuhu



~gud boy my hero...ponnn ponnn