468x60

peristiwa & sungguh ngeri!!!

Thursday, August 18, 2011
pernah anda teperangkap dalam lif???

huh!! pengalaman ngeri pada cuti umum....ya mama, wathieq, opah, mak yang n kak nabihah sangkut dalam lif dan siap terhempas!!!

membeli belah la kat soping mall nih...dari level 1 we ols semua nk turun ke LG...sbbkan mama gendong stroller sbb tak larat dukung wathieq so terpaksala naik lif rasanye jalan lebih selamat berbanding guna escalator.

tunggu punya tunggu ada la dalam 5min ke 10 min mmg lama jugakla..naik la lif ketiga yg ternganga yg menunjukkan DOWN...bila dah naik full dengan manusia titiba lif ni naik...dlm hati "eh lif ni cam prob je napa naik plak padahal smua nk turun"...so layankan la...sampaila tingkat 5 so agak clear la skit. dan tup2 pintu lif tebuka n ramai la budak2 sekolah yang baru2 nak matang ni naik beramai2 sambil buat bising dan tak duduk diam...

sbb bulan puasa "huh geram tgok budak2 nih"...

lif ni pun berangkat la turun satu per satu sampai level 1......then...zappp..terhenti...eh napa ni!! semua satu lif cam pelik dan budak2 yang bising td smua diam sambil pandang masing2....

opah: eh napa nih...
mama: tah...

tetiba lampu tepadam dan zappppppppppppp....dushhh...terhempas...

yaAllah...terasa lain macam dengan keadaan adik kat dalam....wathieq still cool sambil "mama mama...mama mama.." kak nabihah menagis...opah merungut lutut dia macam sakit sangat....dan budak2 td yang bising tu tediam dan lepas terhempas masing2 makin bising....

hati mmg nak marah keadaan gtu nk memekak lg...so mama dengan hati risau buat2 cool suh budak tu tekan loceng kecemasan...lama jugak la tekan tapi takde jawapan duk call kecemasan pun takde respon....huh!!!

gambar ~hiasan



beberapa min tekan tp still takde jawapan jugak macam takde sapa perasan apa yang tengah berlaku...tiba2 ada intercom "jangan tekan lagi!! mau kelauar ke tak mau keluar" ~dialek ala2 kap lam ya nga...

itu ke yang sepatutnya dia cakap???? wajar kerr...dia tak tau ke org risau dengan keadaan begitu macam bagi dia terhempas tu benda biasa....kalau melibatkan nyawa macam mana....

selepas dalam 15mi lebih pintu lif tebuka nampak la juruteknik dia kot tp bangsa kita duk cuba menolong dengan muka murni sikit... so kene la panjat sikit sbb floor tu lg tinggi kedudukan kami kat dalam tu...lepas je semua keluar mama kata "terima kasih" ~terdetik kalau takde dia cnfm kami masih terperangkap!!!

lepas kejaan tu tobat takmooooooo naik lif...tp tak tau la fobianye...bayangkan kalau lif tu jatuh dr tingkat 5!!!! adakah mama dpt sharekan lagi kat sini.... nauzubillah...

~serius management tu mmg takde adab!!! dan tak heran pun kami teperangkap....sian opah kaki sakit akibat kejadian tu...walaupaun tak teruk mmg sungguh kecewa!!!

memenuhi ledakkan keinginan ku!!!

Wednesday, August 10, 2011
ni la aktiviti mama bila tinggal bedua dengan wathieq...percubaan pertama buat kek berdua dengan cuk mama selepas selesai bebuka puasa...

moist chocolate cake...akhirnya merasa jugak...nak beli bulan2 puasa ni mana larat nak makan byak2 so decide buat sendiri so boleh la makan sikit2... inilah hasilnya...


before masuk oven..


siappp sapu choc dan tabur choc rice...huh!!



ni potong tuk simpan so makan sikit2.... ~hihi


respon wathieq...
eeeee dap mamaa...siap curi2 cuit dengan tangan dia yg gebu tu masa mama tgh sapu choc...

lari2 main datang balik kat mama...mama nk kitt...nk kitt..cuit la masuk mulut dia setiap kali dia datang mengacau...

walaupun izz wathieq baru mencecah 21months dia pun dah mula faham dan kadang2 sajer nakal2 dia nak cuit2 kacau mama pastu gelak dan larikkkk....

en suami balik dengan senyuman....ermmm tak caya mama leh buat kek ngan wahtieq bedua...berjayaa!!!

~~wathieq la sekarang rajin puji mama...teharu rasanye dpt pujian dari sekecil yg baru je memahami kita...luv u sayang...

note to kak tim and hud hud~ saya berjaya jugak akhirnya..next step cookies plak...semangat ibu mengandung nih...