468x60

peristiwa & sungguh ngeri!!!

Thursday, August 18, 2011
pernah anda teperangkap dalam lif???

huh!! pengalaman ngeri pada cuti umum....ya mama, wathieq, opah, mak yang n kak nabihah sangkut dalam lif dan siap terhempas!!!

membeli belah la kat soping mall nih...dari level 1 we ols semua nk turun ke LG...sbbkan mama gendong stroller sbb tak larat dukung wathieq so terpaksala naik lif rasanye jalan lebih selamat berbanding guna escalator.

tunggu punya tunggu ada la dalam 5min ke 10 min mmg lama jugakla..naik la lif ketiga yg ternganga yg menunjukkan DOWN...bila dah naik full dengan manusia titiba lif ni naik...dlm hati "eh lif ni cam prob je napa naik plak padahal smua nk turun"...so layankan la...sampaila tingkat 5 so agak clear la skit. dan tup2 pintu lif tebuka n ramai la budak2 sekolah yang baru2 nak matang ni naik beramai2 sambil buat bising dan tak duduk diam...

sbb bulan puasa "huh geram tgok budak2 nih"...

lif ni pun berangkat la turun satu per satu sampai level 1......then...zappp..terhenti...eh napa ni!! semua satu lif cam pelik dan budak2 yang bising td smua diam sambil pandang masing2....

opah: eh napa nih...
mama: tah...

tetiba lampu tepadam dan zappppppppppppp....dushhh...terhempas...

yaAllah...terasa lain macam dengan keadaan adik kat dalam....wathieq still cool sambil "mama mama...mama mama.." kak nabihah menagis...opah merungut lutut dia macam sakit sangat....dan budak2 td yang bising tu tediam dan lepas terhempas masing2 makin bising....

hati mmg nak marah keadaan gtu nk memekak lg...so mama dengan hati risau buat2 cool suh budak tu tekan loceng kecemasan...lama jugak la tekan tapi takde jawapan duk call kecemasan pun takde respon....huh!!!

gambar ~hiasan



beberapa min tekan tp still takde jawapan jugak macam takde sapa perasan apa yang tengah berlaku...tiba2 ada intercom "jangan tekan lagi!! mau kelauar ke tak mau keluar" ~dialek ala2 kap lam ya nga...

itu ke yang sepatutnya dia cakap???? wajar kerr...dia tak tau ke org risau dengan keadaan begitu macam bagi dia terhempas tu benda biasa....kalau melibatkan nyawa macam mana....

selepas dalam 15mi lebih pintu lif tebuka nampak la juruteknik dia kot tp bangsa kita duk cuba menolong dengan muka murni sikit... so kene la panjat sikit sbb floor tu lg tinggi kedudukan kami kat dalam tu...lepas je semua keluar mama kata "terima kasih" ~terdetik kalau takde dia cnfm kami masih terperangkap!!!

lepas kejaan tu tobat takmooooooo naik lif...tp tak tau la fobianye...bayangkan kalau lif tu jatuh dr tingkat 5!!!! adakah mama dpt sharekan lagi kat sini.... nauzubillah...

~serius management tu mmg takde adab!!! dan tak heran pun kami teperangkap....sian opah kaki sakit akibat kejadian tu...walaupaun tak teruk mmg sungguh kecewa!!!

9 komen pembaca:

  1. mamasue said...:

    huish...serious kes ni.mmg hot la kt kap lam ya nga tu...mmg tak de adab ke...org mmg la saspen dah lif terhempas. tak abes blaja betul lah!

  1. mama_izz said...:

    dah dia ingat kita sajer2 kot nk tekan loceng...dah la takde respon apa2...sekurang2nya bg la tau diorg tengah cuba buka...huh!!

  1. mommyosh said...:

    huh takutnye...sib baik sume ok n slamat...n sib baik bukan dr tgkt 5 mcm ko ckp tu ish..seram2...lama tu over 15min..hish.....

  1. roszz said...:

    Nasib xde pe2 yer..Alhmdulilah..
    ros pernah kat off kita ni..tgkat 5..mmg sorang2 terperangkap..sgt ngeri..tawakal tul..hp xde line lak...memang tekan2 button kecemasan jer..nasib xde yg marah2 kan...tb2 lif tu elok sendiri...berhenti tgkt 3..terus turun...tak tgk kiri kanan dah..huhu

  1. mama_izz said...:

    mummyosh-aduhh mmg tesangat la lama cam tunggul je dlm tu diorg tak respon pun apa2 kata la jgn apnik ke apa...ni tidak siap sound lg...cisss

    roszz-aduhhh mmg teringat lif menara kita tu....lg ngeri sbnarnyeee adehh takpe dia baik ni ke hempas2 ni aduhhh....kecut perut...

    ~kebetulan arini kaki sakit tak tau la effect tu jugak ke...huh!!

  1. Atia Adina said...:

    e...takutnya....nasib baik dr tgkt 1....ad pernah tau terperangkap kat lif uitm ni...dah lah srg2...nsb baik sekejap jer....lif uitm ni ada lock....bila dia mcm nak terhempas...tiba2....stop...dia lock.

  1. eT said...:

    mmg fobia kalo jd camni...
    tambah ngan budak2 yg ramai tuh...
    nasib xder pape kan...

  1. mama_izz said...:

    tu laa nyaris takde apa2...~huhu budak2 tu memula ingat main2 siap loncat2...ha tu la akibatnyee...tu yg geram tu...

  1. army4war said...:

    alhamdulillah korang tak de pape.. seeloknya buat aduan kat shoping complex tu pasal kerrrr tu... sangat tak beradab.. mabok apee!! huh emosional mak noq kekekeke