468x60

happy birthday abah, adik washfa + abang wathieq

Monday, December 17, 2012
happy besday dear
tula dia rainbow kek by anis magic finger untuk kek hari lahir insan2 kesayanagan ku...abah izuan 15 nov adik washfa 26 nov dan abang wathieq pun join sbb dia pun hujung tahun 19 oct....

sesi tiup lilin magic ~~sbb lilin tu tiup je dia menyala balikkk ~menarikk

besday boy + gurl muka ceria tiga2 beranak ni :D

rainbow cake yang cantik dan manisss

each layer tu ada flavor..ermmm

pakngah bg hadiahhh...tq pakngah n future makngah. tq to ols family yg terdekat yg datang, my MIL buat makan-makan tuk kumpul family2 dekat kalau tak kami ni susah nk bekumpul masing2 ada hal sendiri. tq makk abahh sbb plan event ni...


muka abang wathieq jeling je tgok adik dapat hadiah

embah pun dapat hadiahh..yeayyy

cooking set

ni washfa punyeee

abang wathieq pun dapattt train...mickey set fav dia tuu...

adik main masak2 depan train abang yg terus beroperasi petang tu jugak

haaa tgok dua beradik ni bekerjasama memasak...train abang mana??

adik masak abang potong tau....happy je tgok dua beradik ni main...hihi
~~walaupun kesihatan mama mmg begantung pada ubat je minggu ni tp kugagahi jau tuk anak2 dan niat embah nk sambut besday adik washfa. thnks yg teramat buat embah a.k.a my MIL dan adik2 iparku sbb sudi raikan harilahir anak buah dan merangkap cucu kedua dia nih..hanya DIA dapat membalas budi baik embah dan atuk semuanyaaa...

~adoiii pic menu makan takde....nnti korek2 kot2 abah ada...selesai majlis anak2 semua terpaksa anta umah opah sekejap sbb kesihatan mama drop terus terus kene cucuk kat tuttttt!!! gara2 high temperature + badan dah mengigil2 sakit sendi2 semua ....upanya ada tonsel yg bernanah kata doc...nnti update cita tu pulak...

limau kasturi + tembikai

Wednesday, December 12, 2012
1st time tengok buah ni time wa amik tunjuk pada kami, buah ni corak kulitnya seperti tembikai tp lembut dan fizikalnya mmg rasa buah limau kasturi. so tak tau la namanya apa sbb wa panggil buah limau tembikai. cuma bezanya jus limaunya lebih banyak berbanding limau kasturi biasa. pokoknya wa tanam belakang rumah dalam pasu bunga.




~~bertapa besarnya ciptaan dan kekuasaan MAHA ESA.

26 nov 2012

Tuesday, November 27, 2012
happy besday adik izz washfa, moga menjadi anak yg solehah dan berjaya dunia akhirat sayang. awak dan abang penyeri dan penawar hidup ku. tak sangka pulak dah setahun berlalu. Alhamdulillah dengan zatmu MAHA ESA ku diberi peluang memiliki dan merasai nikmat membesarkan dan mendidik mereka YA RAB....moga ku tabah membesarkan walau apa jua rintangannya.
 
birthday girl...
tapi apa kan daya kedua2nye kurang sihat pada harini so dua2 sambut birthday kat klinik. abang wathieq kene gas pulak kali ni akibat batuk tak henti...doc kata dada sempit...biasanye sikit je kali ni 1 tiub ermm sampai lena dari pagi tak makan apa2 berbekal susu jer sampai la dlm 5petang baru bangun minta nasi lapar, adik washfa demam so more then 3 days kena la antibiotik. demam nk besar.



sebabkan abah keje so takde xcuse mama juga lah kene la berkorban... takpe la wahai anak mungkin mama tak berjaya menjadi terbaik tp cukupla rezeki urusan Allah walau macamanapun amanah ini tetap akan ku jaga.

~macam cerita sedih tp takde apa yg perlu difikirkan tu la hidup mesti diteruskan dengan senyuman....~ setiap kali dapat membuatkan anak-anak ku tersenyum hidupku cukup bahagia....

~embah plan nk sambut birthday hujung minggu ni...so preparation blum ada lg...apa nk buat yerr....

pakteh kawen jun 2012

Monday, October 29, 2012
lambat nk hapdet sbbnye washfa takde pic time ni sbb dia asyikk tido je maklumla baru lepas pantang 3 bulan++ baru mama yang xcited orang baru lepas pantang la kononnye masa tu...

layan je picnye yerrr...

abang wathieq wif pengantin

mama dan anak bujangku taknak peluk2

posingggg wathieqq.... mama+wathieq & makyang+kak bihah

again...

kak bihah - wathieq - cue

wathieq again wif penantin

us @mengantar sebelah makteh
~~walaupun pic nampak becelaru tapi gambar boleh berbicara kenangan yang terindah... sedih takde pic opah ngan waa... ~~~

outing with luv

Tuesday, October 9, 2012
1st time menjelang 10bulan bawak izz washfa  naik train goyang2 masuk duit 50c. abang wathieq dah pandai masuk coint dlm tabung tu so wathieq tolong pegang adikkk... "ok...acid polok adik ye mama"..

sementara tunggu abah fitting so kita capture sket apa yg patut...mama kita naik train...ton tonn...

abang pelindung adik2 nanti yerr..insyaAllah
diam adikk nnti jatuhh!!!

1st time bg naik...dah boring berani nak turun

mana abang ni kenapa saya main ni jer?? abang naik macam2... :D
alhamdulillah tak sangka rasanye dah besar dah dua-dua...masa berlalu yaAllah permudahkanla ku mendidik anak2 ku ini moga mereka menjadi hamba yang diredhaiMu..aminnn

sorry sayang aduhh

Friday, October 5, 2012
tragedi 4oktober 2012 @ 12am ++  ...adikkkkk jatuh katil mamaaaa...tu jeritan abg wathieq...
  
bengkak bibir sebelah kiri
 macam mana adik jatuh abang????  adik buat sighii abang cakap jangan adik nnti jatuhh.... itu la ucapan dr seorang abang hujung bulan ni baru nk langkau 3 tahun....
yaAllah...banyakkkk darahh yang keluarr
darah againn...habis baju dibasahi jua..

 semua gara2 mama terlelap ~ masing2 dah tetido awal dlm 9mlm dan masing2 tejaga tgah malam tu sbbkan mama terlalu mengantuk tu biarkan aja abang main dengan adik yang tengah dah merangkak dan byak benda dia dah berani cuba sendiri.....tak sangka jatuh seteruk tu...
terlelap lepas ditenangkan dengan dakapan dan susu ibu..... ~maafkan mama adikk

~tangisan sorg ibu tika melihat batapa byaknye darah keluar dr mulut adikk..hanya dakapan dapat tenangkan mu sayang...maafkan mama lalai seketika...
adikkk washfaaa....

mood: sangat sedihh sbb abang dulu tak penah jatuh seteruk ni.... ~katil tak setinggi mana tp mugkin benda nk jadi...sian adik washfa...alhamdulillah bengkak dah surut dan adik dah mula tersenyum...

maafkan hambamu ni yaAllah lalai menjaga anak2 ku~~~

Italian and Japanese ala comot style

Friday, September 28, 2012
tu diaaa ni la hasilnyaaa time dah takde idea nak masak tuk anak2 dan suami....teringat kat mamasue yg bagi idea buat sushi time we ols sama2 duk bekfes pagi2 kan....so terbitla sushi ala mamaizz time anak2 tido boleh la laju je buat kalau putera puteri berjaga cnfm satu rumah rasa sushi... ~lalalala

ni Japanese style kononnyee.... maafkan la yer ada besar ada kecik saiznya...mama yg baru bejinak2 dalam bidang gulung sushi ni..


ni Italian la pulak.... ni yang paling simple yg kerap buat ala2 pizza domino la ala2 nipis je rotinye...


note: mamasue prasan la mama buat sushi la gula item yg sama tuk buat pizza...kih kih kih....layan je yerrr....tq yer mamasue en husband tak caya mama buat...haaa tu diaaa...padahal gulung nasi jer kan dengan buat toping pizza tu skit...kih kih kih

~agak2 ada nk tau cara buat sushi dan pizza comot macam mamaizz buat~~ :D

puding trifel

Monday, September 24, 2012
mah nak share skit lama tak update blog. rajinnye la mama ni nk upload smua pic anak2 mama ni...nnti yer mama buat karangan yerr..kali ni nk share sket percuban kedua buat puding trifel. kali ni alhamdulillah nmpak comey sket kot matila puji diri sendiri sebabnya 1st time dulu agak berair skit so tak puas hati sangat...percubaan kalini nampak mengene skett...

ni hasilnya...

with oren jelly

with stawberry jelly
dari camre hp huis tak comey lagsung blurr jerr ni buat hari nk tukar hp nihh...lupa plak tangkp tang layer2 tukan..takpe next time kita buat...ni buat semperna open house my luvly MIL penutup syawal lalu....alhamdulillah kalau org makan so hati pun happy jer...so layan kan ajer yerr... ;D

iftar bersama

Friday, August 17, 2012
mari kita berbuka puasa bersama dan pastu jalan2 cari baju raya(hasil tuaian baju raya lupa capture)... abah ajak bebuka so secret recipe nampak agak selesa dan dah booking awal2...menu ni semua ok la tp abah punya pilihan je sedap2..

ni menu abang wathieq buger+potato ABC.... ~xcited dapat ABC tu..
 
nasi goreng+sate (sate goreng ni) ~menu mama ~ok2 laa +dapat sirap free n kurma

lasagna+apa tah ayam ada cheese dalam tu ~sedapp ~menu abah

sian pic adik washfa takde sbb tido so tempek la pic ala2 semangak kemerdekaan ~merdekaaa!!!

hemper raya

Thursday, August 16, 2012
ni yg paling best setiap tahun abah akan dapat hemper dr kenalan2 dia so yg tolong perabis mama dan anak2nye la yerr...jom kita layan...



sebelum buka ~lighting gelap sket malas nk edit
adik washfa tunggu masa nk kejar tolong selerakkan~8m

erm menarik semua sedap2... :D

~erm tahun ni berapa hemper yer dapat...lalalala

petukaran wajib semperna raya

Wednesday, August 15, 2012
ha ni selain baju2 raya ni antara perkara ala2 perlu setiap tahun...so ni petukaran duit tuk tahun ni...ni je smpat nk capture...byak2 ni bukan izz's family yg punya tolong tukarkan tuk orang yer...terima kasih juga kepada en chillin(tokan besar tukar duit raya tiap2 tahun) yg tolong tukarkan....ni semua note2 baru keluar august 2012 ni...



agak2 tiap2 tahun korang tukar berapa yer...

~~menjelang aidilfitri dan berlabuhnya ramadhan moga dipertemukan ramadhan akan datang...

Chinese cuisine @ Adam Lai

Wednesday, July 18, 2012
ada yg fav? last week abah ajak mencari tempat mana2 yg makanan sedap di makan so we ols terjah try n error...terrrjumpa la restoren ni...kalau sedap leh dtg lg klu tak 1st n last la..

mari sni kita sama2 try at Adam Lai Sek15 Shah Alam,

lepas duk google2 mmg pelakon Karot Komidia X tu tokeynye ~ebby yus dan kebetulan tokeynye ada mlm tu dapatla wathieq salam uncle barang baik ( dikir karot komedia)

abang wathieq tengah tunggu makanan

~shark fins soup ~baby kailan ikan masin- butter prawn ~
 ~erm 1st time jugak la rasa shark fins soup mmg sedap kami 3 beranak...layann "ni sup ni acitt suka nii"

masin sikit ni ~tp layankan udang dia mmg bestt

 ~~last2 tapau jugak sbb adik dah ngamuk +asalkan anak mama kenyang dan abah makan selesa ok la...mama makan dirumah sajerr sbb dah penat masak dah malas

rate: mmg akan datang semula..sedap dan boleh try la harga not bad la kan layan jerr..."mana uncle barang baikk"~~peminat setiaa abah dan abang wathieq ~hihi