468x60

Chinese cuisine @ Adam Lai

Wednesday, July 18, 2012
ada yg fav? last week abah ajak mencari tempat mana2 yg makanan sedap di makan so we ols terjah try n error...terrrjumpa la restoren ni...kalau sedap leh dtg lg klu tak 1st n last la..

mari sni kita sama2 try at Adam Lai Sek15 Shah Alam,

lepas duk google2 mmg pelakon Karot Komidia X tu tokeynye ~ebby yus dan kebetulan tokeynye ada mlm tu dapatla wathieq salam uncle barang baik ( dikir karot komedia)

abang wathieq tengah tunggu makanan

~shark fins soup ~baby kailan ikan masin- butter prawn ~
 ~erm 1st time jugak la rasa shark fins soup mmg sedap kami 3 beranak...layann "ni sup ni acitt suka nii"

masin sikit ni ~tp layankan udang dia mmg bestt

 ~~last2 tapau jugak sbb adik dah ngamuk +asalkan anak mama kenyang dan abah makan selesa ok la...mama makan dirumah sajerr sbb dah penat masak dah malas

rate: mmg akan datang semula..sedap dan boleh try la harga not bad la kan layan jerr..."mana uncle barang baikk"~~peminat setiaa abah dan abang wathieq ~hihi


kek pisang ala mama izz

Monday, July 16, 2012
mama jom buat cake cake...sbbkan tu request abang wathieq dan pisang ada kat rumah so mama ni merajinkan diri pi la cari soda bicarbonate kat gaint...barang-barang lain tu ada dah so ni la hasilnye...

kek pisang ala mamaizz


mmg buat adunan sikit so tak tinggi la naiknye

ni la hasilnya tuk kami makan satu malam bleh abis dikerjakan oleh abah dan wahieq

sumber resepi dari sini  mama olah sikit ikut kesesuaian pisang+tepung tu

~abang wathieq rajin nak pegang hand mixer nak tolong masuk tepung pusing2 kan timer kat oven sebenarnye...yang paling bermakna abah kata sedap sbb pisang banyak kalau jual tu tepung banyak...(ayat amik hati ker abah ~hihihi)

abang wathieq adik washfa + "kakak"??

Monday, July 9, 2012
masa main playground kat mcD...
mama: wathieq jom balik...selipar abang mana...
wathieq: "shoe acid kat situ la mama"...

tuuu dia sepasang jer selipar kat situ sbb budak2 lain dah balik

mama pun terus amik pic ni tunjuk kat abah..bang tengok wathieq simpan selipar dia kat mana...sbb dia baru mencecah 2y9m so mama dgn abah teruja sbb wathieq dah pandai fikir...alhamdulillah mama doakan awak jadi anak bijak dan boleh pimpin adik2 yer...aminn

ni adik bersama kakak baru bekenalan kat sini ajak adik main.. 

new frand adik washfa ~kakak
kakak: "uncle kenapa tak letak je la adik ni kat dlm tu main" sambil tunjuk playground...
abah wathieq: adik tak pandai jalan lagi.
kakak: kenapa dia tak pandai jalan...takpe letak jer...
abah wathieq: erm takpe kakak pegi main dulu yer
kakak: jom ikut kakak main... (pegang tangan suh adik jalan)
abah wathieq: ehhh...adik tak pandai jalan...takpe tu kawan kakak panggil (ayat abah selamatkan keadaan)..

~kakak pun belari sambung pi main...hihi berjaya misi abah

adik + abah
~mama baru nk start makan (anak2 dengan abah dia dah satle makan) senyum jerrr tgok abah layan situasi...hihihi

abang + adik ngantuk

ishh mama paksa pulak ~~





















































ubat batuk!!!

Wednesday, July 4, 2012
"mama wathieq nak ubat batuk...sakit kat sini "(sambil tunjuk tekak) siannye anak mama...terasa peritnye tekak sampai dia request ubat batuk...naluri buat anak ni tesentuh macam kita yang sangat sakit. mesti awak tak tido lena mlm tadi sbb sakit batuk... tapi alhamdulilah bagun pagi td senyum bukak tv tgok cartoon so mama tak risaula nak tinggalkan awk kat baby sitter. mama dioakan moga wathieq cepat semmbuh ye sayang....mama tau awak mmg sangat sensitive berbanding adik yang masih kecil menjangkau 7bulan tu, tapi awak kuat!! wahieq hero mama kan so awak sangat kuat!! tak mau dah sakit mcm masa kecil dulu yer..


ok mama abah nak berapa wathieq nk sign nih!!! 2y8m



note: tetiba mama teringat awak kejut mama malam tadi sbb batuk.