468x60

Italian and Japanese ala comot style

Friday, September 28, 2012
tu diaaa ni la hasilnyaaa time dah takde idea nak masak tuk anak2 dan suami....teringat kat mamasue yg bagi idea buat sushi time we ols sama2 duk bekfes pagi2 kan....so terbitla sushi ala mamaizz time anak2 tido boleh la laju je buat kalau putera puteri berjaga cnfm satu rumah rasa sushi... ~lalalala

ni Japanese style kononnyee.... maafkan la yer ada besar ada kecik saiznya...mama yg baru bejinak2 dalam bidang gulung sushi ni..


ni Italian la pulak.... ni yang paling simple yg kerap buat ala2 pizza domino la ala2 nipis je rotinye...


note: mamasue prasan la mama buat sushi la gula item yg sama tuk buat pizza...kih kih kih....layan je yerrr....tq yer mamasue en husband tak caya mama buat...haaa tu diaaa...padahal gulung nasi jer kan dengan buat toping pizza tu skit...kih kih kih

~agak2 ada nk tau cara buat sushi dan pizza comot macam mamaizz buat~~ :D

puding trifel

Monday, September 24, 2012
mah nak share skit lama tak update blog. rajinnye la mama ni nk upload smua pic anak2 mama ni...nnti yer mama buat karangan yerr..kali ni nk share sket percuban kedua buat puding trifel. kali ni alhamdulillah nmpak comey sket kot matila puji diri sendiri sebabnya 1st time dulu agak berair skit so tak puas hati sangat...percubaan kalini nampak mengene skett...

ni hasilnya...

with oren jelly

with stawberry jelly
dari camre hp huis tak comey lagsung blurr jerr ni buat hari nk tukar hp nihh...lupa plak tangkp tang layer2 tukan..takpe next time kita buat...ni buat semperna open house my luvly MIL penutup syawal lalu....alhamdulillah kalau org makan so hati pun happy jer...so layan kan ajer yerr... ;D