468x60

develope iphone5 apps??

Thursday, March 21, 2013
ni la kursus mama sertai interesting,  enjoy, n luv it. walaupun hanya 3 hari pendedehan yg diberikan mmg memberi impakk... coding?? lama dah tinggal kna asahh balik la yg dah tumpul bak belakang parang...huhu nak cita panjang mmg byak la so layan je pic nihh... ;D

day 1
ada beberapa apps yg dpt buat appear dlm simulation iphone 5
day 2

ada penambahan apps
day 3

more more and more apps develop
apps apa nih?? :D
alhamdulillah berjaya ada yg dengan bantuan teman2 sekursus ada yg xdpt buat sbb output tak nampak dekat simulation jer kene test kat original device.

~tq pd opah dan wa @ wan sbb jaga anak2 mama sepanjang kursus sebab pengasuh cuti hantar anak masuk asrama...walaupun tau opah letih jaga ramai cucu2 lain....

macaroni bakar

Tuesday, March 19, 2013
inila cara macaroni bakar resepi terbit sendiri buat semalam untuk family yg kurang dan tak makan pedas + for my kidos yg sedang membesar dan tak suka pedas. simple dan campak2 jer...

Bahan-bahannya
bawang besar 2 biji -potong dadu
hot dog - 5 "biji" potong kecil2
carrot - separuh potong panjang2 camtu ~ atlease ada sayur jugak
sos spaghetti kimball- setengah botol
sedikit garam secukup rasa
capsicum - tak jadi letak sbb budak kecik tu tak suka takut mengganggu rasa.

Cream sos
2 pack mushroom soup campbell - ready made bancuh dgn air panas jer

Toping
Cheesedel -2 keping
Mayonis- draw jer atas macaroni sebelum masuk oven.

Cara
1. Rebus hotdog, rebus macoroni juga. Siap tapis dan ketepikan.
2. Tumis bawang yg potong dadu naik je bau masuk kan sos spaghetti, hotdog dan garam. Bila dah pecah minyak camtu masuk spegeti dan kacau sehingga sebati dan masak & siap.

panas oven, masukkan dlm loyang , masukkan spegetti yg siap masak td separuh, then masukkan cream sos yg telah bancuh separuh dan ulang langkah sampai habis. Hias dengan toping mengikut kretiviti masuk oven bakar 10min....siapppp!!! tadaa ......simple dan version nak cepat besilat kat dapur sebab nnti adik ngamuk lambat pulak makan malam...

selepas bakar

sattle ~ dinner after 30 min bersama en hubs dan anak2
moga dimurahkan rezeki mu ya Allah....alhamdulillah walaupun tak sehebat master chef tp air tangan mama ini dpt membesarkan anak yg soleh dan solehah dan suami yg  beriman in sya Allah...aminnn

hidupku kerana MAHA ESA

Monday, March 18, 2013
andai ku tidak bersuara bererti diam itu lebih baik dari bersuara. andai tiada lontaran idea mugkin bukan ku kedekut atau bangga ilmu didada dan andai tiada perkongsian bersama biar hina pada pandangan manusia, mungkin muhasabah diri reset minda adakah setiap perkataan ku akan membantu, mengembirakan atau apa saja...insan kerdil menjalankan amanah...andai cara ku salah disisNYA akan ku mohon bertaubat padaMU. realitinya hati ini perlu dibina seindah taman supaya melahirkan detik dan indah seharian. Jiwa perlu selalu dibekalkan makanan yg membina diri dan mencari erti sebuah ketenangan.

wahai anak pejalanan mu masih jauh~~
~muhasah dipagi isnin...senyum selalu ;D

bukit merah day 3

Thursday, March 14, 2013
so masukhari ke 3 aktiviti ke pulau orang utan. erm walaupun tak lama tp best dapat buat aktiviti bersama family...luvv ittt...

abang wathieq dah boring tunggu lama
q naik boat
adik intai2
sekarang dah boleh senyum dah pakai safety jacket

lamanye boat ni mama kita nk pegi mana ni??

sonok naik boat


abah merenung masa depan ~huk huk
ni namanya KING umur 28 tahun ~so dia lahir tahun 1985
king again jalan nk amik makanan
king ni jarang keluar sarang so kira bertuah la sapa yg dapat tengok

orang utan namanye ADAM yang suka begambar
yang wathieq tgh tengok tu ala2 tadika orang
utan untuk baby belajar sebelum dilepaskan
masuk kedalam hutan 
adik washfa spoting abis tak meragam tp penatla
acara mendukung begilir-gilir konon taknak susah bawak stroller.

alhamdulillah inilah keluargaku diberi kesempatan manjayakan hari keluarga kali ni 
~rasa nk pegi macam takde yang interesting tapi bila dah pi macam2 dapat info walaupun pulau ni tak meriah mana pun tapi bagus untuk pemuliharaan orang hutan.

bukit merah day 1 & 2

Tuesday, March 12, 2013
ni kisah holiday last year ke bukit merah lake town resort 3d 2n... family day office mama

day 1 aktiviti baby riang~~washfa nama je join tp dah tetido so takdpt la nk join...

day 2 time to mandi manda...adala aktiviti dalam air tp abah tah mana2 bawak wathieq main so tak dapat dikesan mama je main dgn team office mama.

jom main lagi air ni


adik washfa excited main air

adik washfa takmo naik so kene la main tempat cetek sbb mama dah letih

putera puteriku

mama abah izz
ni aktiviti malam pulak dinner menu BBQ. macam2 aktiviti siap ada cabutan bertuah ~rezeki mama dpt cabutan bertuah mlm iteww tp picnye tah mana...hoho alhamdulillah tqqq


adik washfa tido sepanjang majlis BBQ dinner mlm tu

so macam ni la adik sepanjang majlis creme dah kaki mama

abang wathieq abah upahla main gadget tuk bagi duk diam sbb dia malu2 tu main sendiri jer
~kalau ada aktiviti setiap tahun mamg best...alhamdulillah~~~ :)

buah tangan dari saudi arabia

Wednesday, March 6, 2013
alhamdulillah tq pada yang memberi officemate mama @ lebih dikenali dgn en azman. beliau baru balik umrah moga mendapat umrah yg mabrur..amin... alhamdulillah moga suatu hari nanti kami sekeluarga dapat jejak kaki kesana tanah haram ...aminnn

tasbih ~ perfume ~ inai ~ kismis
~ dapatla ole2 bungkusan barang2 dari sana..tq abg man

Glory Beach Resort PD

Monday, March 4, 2013
cuti CNY we ols ikut la abah pergi seminar ke bengkel ke meeting ker smua 3 in 1 sbbnya abah mmg sekejap je dengan kami so kita enjoy la yer bersama FIL....

 
suka muka dia

haaa jgn jeles spek lg besaqq dr muka ~ nak besantai ditepian pantai ni la pakcik saya

mak ngah + abang wathieq + maksu sangat jauh ni je pic mama ada

yaAllah peliharalah mereka sebagai amanahku kepadaMU...aminn

my busyuk again n again
so we ols duk appartment harga tak sure cuma leh la nk bg rating skit...

appartment: selesa la satu rumah 3 bilik. lite2 jer...toilet takdela jakuzi bagai cuma feel duk rumah beramai2...

facilities: pool best la buat anak2 kecik ni. pantai : tak feel sangat sbb masing2 tak suka mandi pasir bleh ke camtu ~last day abah mandi dgn kawan2 dia, kat pantai ada juga banana boat tak silap rm25 seorg. mak teh wathieq ajak naik tp sbb we ols takde geng so tengok je la org beraksi dengan banana boat tu dah pusing sampai tengah laut bila nk sampai pantai dia jatuhkanla semua2 penunggang banana boat tu.

 Dalam ni ada small rabbit farm ada dragon fish 2 ekor tak silap besar dia ala2 ikan gergasi...erm cuci mata sekejap2 je la pastu takde apa la nk explore dlm 3d2n kami. semua dah tak sabar nak balik ~huhuhu